ευδαπ-τι-να-κάνετε-εάν-το-νερό-σπίτι-σα-16308
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.08.2017 | 20:36

ΕΥΔΑΠ: Τι να κάνετε εάν το νερό σπίτι σας είναι θολό, δύσοσμο ή αλμυρό

Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα δίνει η ΕΥΔΑΠ σχετικά με την ποιότητα του νερού:

Μερικές φορές το νερό είναι δύσοσμο. Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές;

Ελέγξτε αν το νερό είναι το ίδιο δύσοσμο σε όλες τις βρύσες του σπιτιού. Αν το πρόβλημα εντοπίζεται σε μία μόνο βρύση, πρέπει να κληθεί ο υδραυλικός που έκανε τελευταία φορά επισκευή ή προσθήκη εξαρτημάτων (φίλτρα νερού, μπαταρίες, πλαστικές σωληνώσεις κλπ). Αν το πρόβλημα υπάρχει σε όλες τις βρύσες του σπιτιού, τότε ειδοποιείστε την ΕΥΔΑΠ.

Μερικές φορές το νερό είναι αλμυρό ή γλυφό. Ποιες ενέργειες πρέπει να κάνουν οι Καταναλωτές;

Πριν από όλα, βεβαιωθείτε ότι υδρεύεστε από την ΕΥΔΑΠ. Κατόπιν, ειδοποιήστε την ΕΥΔΑΠ, γεμίστε ένα μπουκάλι με το νερό της βρύσης και παραδώστε το στον υπάλληλο που θα σας επισκεφθεί. Σε περίπτωση που υδρεύεστε από το Δήμο, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια Δημοτική Υπηρεσία.

Μερικές φορές το νερό είναι θολό. Πότε πρέπει να ανησυχούμε και τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές;

Γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και αφήστε το να ηρεμήσει για 10 λεπτά. Αν το νερό γίνει διαυγές και δεν έχουν κατασταλάξει στερεά σωματίδια ή ιζήματα, τότε η θολότητα οφείλεται σε αέρα παγιδευμένο στο δίκτυο και δεν πρέπει να ανησυχείτε, καθώς το νερό είναι πόσιμο. Αν το νερό παραμείνει θολό ή έχουν κατασταλάξει ιζήματα, τότε το νερό πιθανώς δεν είναι πόσιμο και πρέπει να ειδοποιήσετε την ΕΥΔΑΠ. Παράλληλα, θα ήταν χρήσιμο να γεμίσετε ένα μπουκάλι με το θολό νερό και να το παραδώσετε στον υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ που θα σας επισκεφθεί.