ευαθ-απαλλαγή-από-τη-χρέωση-για-την-αντ-61438
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.02.2017 | 19:01

ΕΥΑΘ: Απαλλαγή από τη χρέωση για την αντικατάσταση σπασμένων υδρομέτρων

Την απαλλαγή των καταναλωτών ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων από το κόστος αντικατάστασης υδρομέτρων, που καταστράφηκαν λόγω παγετού, αποφάσισε η διοίκηση της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ).

Συγκεκριμένα, απαλλάσσονται πλήρως από τη σχετική χρέωση οι καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, τα δημόσια νοσοκομεία, σχολεία και κοινωνικές δομές (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων, προσφύγων κ.λπ.). Στους υπόλοιπους καταναλωτές παρέχεται 50% έκπτωση στα ισχύοντα τιμολόγια, ενώ η δαπάνη επιμερίζεται στους επόμενους δύο τετραμηνιαίους λογαριασμούς.

Σε σχέση με τις υπερβάλλουσες, πέραν του συνηθισμένου μέσου όρου, ποσότητες νερού που καταγράφηκαν από τους υδρομετρητές τον Ιανουάριο του 2017, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή της πρώτης κατηγορίας καταναλωτών (κοινωνικά τιμολόγια, νοσοκομεία, σχολεία, κοινωνικές δομές) από τις σχετικές χρεώσεις.

Για τους υπόλοιπους καταναλωτές αποφάσισε έκπτωση 80% επί της ποσότητας, που υπερβαίνει το 10% του δικού τους ιστορικού μέσου όρου κατανάλωσης. Εκτιμάται ότι στην κατηγορία αυτή των υπερβάσεων εντάσσεται σημαντικός αριθμός καταναλωτών με καυστήρες φυσικού αερίου στα μπαλκόνια που παρουσίασαν διαρροές, όπως και καταναλωτές που άφηναν τις βρύσες ανοιχτές, για να αποφύγουν το πάγωμα των εγκαταστάσεών τους.