έτσι-δρούσε-η-σπείρα-που-άδειαζε-τσέπε-454180
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.03.2018 | 17:59

Έτσι δρούσε η σπείρα που άδειαζε τσέπες επιβατών στα τρένα

Μια σπείρα που αποτελείτο από τουλάχιστον 4 αλλοδαπούς (δυο υπήκοοι Αλβανίας και δύο Ρουμανίας) εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Η σπείρα έκλεβε πορτοφόλια και διάφορα προσωπικά αντικείμενα από ανυποψίαστους επιβάτες του μετρό και του ηλεκτρικού.

Σύμφωνα με το αστυνομικό ανακοινωθέν, συνελήφθησαν στον σταθμό του μετρό «Αττική», από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς, εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό που επικρατούσε σε βαγόνι συρμού, αφαίρεσαν από επιβάτη το κινητό τηλέφωνό του και προσωπικά του αντικείμενα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εδώ και τρεις μήνες συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε βάρος επιβατών συρμών μέσων σταθερής τροχιάς.

Τα μέλη της σπείρας, εκμεταλλευόμενα τον συνωστισμό που επικρατούσε σε ώρες αιχμής, κύκλωναν το θύμα τους και στη συνέχεια ένας εξ αυτών αφαιρούσε το πορτοφόλι του, το κινητό του ή άλλα αντικείμενα, παραδίδοντάς τα σε άλλο δράστη, για αποφυγή εντοπισμού του.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν ένδεκα περιπτώσεις κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.