εθνικό-αστεροσκοπείο-προειδοποίηση-82848
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.10.2016 | 08:36

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Προειδοποίηση για κυκλώνα στη νότια Κρήτη (φωτο)

Προειδοποίηση για επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη εξέδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το οποίο προβλέπει σήμερα το πέρασμα κυκλώνα νότια του νησιού.

«Βαρομετρικό χαμηλό με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (medicane), έχει ήδη σχηματιστεί την Κυριακή 30/10 στη θαλάσσια περιοχή νoτιοανατολικά της Σικελίας, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία που ακολουθεί. Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, αναμένεται να περάσει νότια της Κρήτης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται άνεμοι ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν περιοχές της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης».

Προειδοποίηση προς τους χειριστές θαλάσσιων σκαφών έχει εκδώσει και το Λιμεναρχείου Ηρακλείου, υπογραμμίζοντας πως αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα.

kyklwnas-kriti