εσηεα-έκτακτη-συνεδρίαση-για-τους-απε-166470
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.04.2022 | 16:46

ΕΣΗΕΑ: Έκτακτη συνεδρίαση για τους απεργοσπάστες

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξετάζοντας το ζήτημα της απεργοσπασίας δημοσιογράφων που προκλητικά εργάστηκαν και μετέδωσαν κανονικά ειδήσεις, αδιαφορώντας για την απόφαση Ένωσης για την απεργία της 6ης του Απρίλη.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση «το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Παρασκευή και ασχολήθηκε αποκλειστικά και μόνο με το θέμα της απεργοσπασίας, κατά την πρόσφατη 4ωρη στάση εργασίας του κλάδου.

Μάλιστα το ΠΠΣ κατηγορεί τους δημοσιογράφους που εργάστηκαν στη στάση εργασίας για «υπονόμευση του αγώνα που δίνει ο κλάδος για καλύτερες αμοιβές και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας».

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «Το ΠΠΣ, έχει ήδη συγκεντρώσει στοιχεία συναδέλφων, που δεν πειθάρχησαν στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, υπονομεύοντας έτσι τον αγώνα που δίνει ο κλάδος για καλύτερες αμοιβές και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας».

Υπενθυμίζεται ότι στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ βρέθηκαν οι δημοσιογράφοι που έσπασαν την τετράωρη στάση εργασίας και μετέδωσαν κανονικά ειδήσεις. Μάλιστα, η ΕΣΗΕΑ αναφέρθηκε ονομαστικά στη Μαρία Νικόλτσιου, τον Μάρκο Δεϊμέζη και τον Γιώργο Ευγενίδη, ο οποίος ωστόσο θα γλυτώσει τις κυρώσεις επειδή δεν είναι μέλος.