ernst-young-τρίτο-υψηλότερο-ποσοστό-διαφθορά-35874
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.06.2017 | 11:11

Ernst & Young: Τρίτο υψηλότερο ποσοστό διαφθοράς για την Ελλάδα

Ευρέως διαδεδομένη θεωρείται η διαφθορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Ernst & Young για το 2016. Ειδικότερα, το 81% των στελεχών στις ελληνικές επιχειρήσεις θεωρεί ότι η διαφθορά είναι διαδεδομένη στη χώρα, με το συγκεκριμένο ποσοστό να είναι το τρίτο υψηλότερο μετά την Ουκρανία (88%) και την Κύπρο (82%). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Κένυα (79%), η Ινδία (78%), η Αίγυπτος (75%) και η Νιγηρία (73%) διαθέτουν μικρότερο ποσοστό.

Στα Βαλκάνια, τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται στο 68% όσον αφορά τη Βουλγαρία, στο 67% όσον αφορά την Τουρκία και στο 31% όσον αφορά τη Ρουμανία. Την ίδια ώρα, μόλις το 22% γνωρίζει ότι η εταιρεία του διαθέτει ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών περιστατικών διαφθοράς.

Σημαντικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι το 63% των Ελλήνων θεωρούν τους χαμηλότερους από τους αναμενόμενους ρυθμούς ανάπτυξης ως τη μεγαλύτερη απειλή για την επιτυχία της επιχείρησής του. Συγχρόνως, σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το 2% των στελεχών έχει παραιτηθεί από τη θέση του για ζητήματα ανήθικης συμπεριφοράς, μειωμένο κατά 10% έναντι των χωρών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ινδία και Αφρική.