έρευνα-χάρβαρντ-προσφυγόπουλα-πουλο-47118
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.04.2017 | 13:45

Έρευνα Χάρβαρντ: Προσφυγόπουλα πουλούν το κορμί τους στην Ελλάδα για 15 ευρώ

Έντονη ανησυχία έχουν δημιουργήσει τα αποτελέσματα έρευνας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ τα οποία αποκαλύπτουν πως τα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων στην Ελλάδα πουλούν το κορμί τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο λόγος είναι τα χρήματα. Τα παιδιά συγκεντρώνουν με αυτό τον τρόπο χρήματα προκειμένου να φύγουν από την χώρα. Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα η ταρίφα είναι 15 ευρώ και πρόκειται κυρίως για αγόρια. Οι πελάτες τους είναι επίσης άντρες, ηλικίας άνω των 35 ετών.

Η έρευνα έγινε από τον τομέα Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Χάρβαρντ και συγκεκριμένα από την ερευνήτρια δρ Βασιλεία Ντιγκιντίκη και την καθηγήτρια Ζακλίν Μπαμπά.

«Τα παιδιά αναγκάζονται να πουλούν το κορμί τους μέρα μεσημέρι, στην καρδιά της Αθήνας, απλώς για να επιβιώσουν. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί», υποστηρίζει η δρ. Ντιγκιντίκη.

Η αναφορά λέει πως τα παιδιά από περιοχές όπου υπάρχουν πόλεμος ή συγκρούσεις, για παράδειγμα Συρία, Αφγανιστάν και Πακιστάν,δεν έχουν τα χρήματα που ζητούν οι διακινητές για να τους μεταφέρουν. Έτσι πουλούν το κορμί τους.

Τα κυκλώματα όμως είναι πολύ ισχυρά και είναι φορές που δεν διστάζουν να εκβιάζουν με φωτογραφίες ή βίντεο που έχουν τραβήξει την ώρα που τα παιδιά εκδίδονται και απειλούν να στείλουν το ντροπιαστικό υλικό στις οικογένειές τους.