eπίθεση-σε-δημοσιογράφους-του-open-η-φρασε-930750
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.08.2021 | 13:11

Eπίθεση σε δημοσιογράφους του Open: Η φρασεολογία των δραστών παραπέμπει σε φασίστες

Την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκαν τα συνεργεία του τηλεοπτικού καναλιού Open, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ από τις πυρκαγιές, σχολίασε ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open, ο δημοσιογράφος μίλησε αρχικά για 4-5 νεαρά άτομα που κυκλοφορούσαν ανενόχλητα, παρά την απαγόρευση μετακίνησης που έχει επιβάλλει η αστυνομία, αλλά και της παρουσίας αστυνομικών στο συγκεκριμένο σημείο.

Γύρω στις 2 τα ξημερώματα η φωτιά είχε αναζωπύρωση και σήμανε συναγερμός: «Υπήρξε κινητοποίηση και η αστυνομία μας έλεγε να φύγουμε από το σημείο. Ήμασταν το τελευταίο συνεργείο που έμεινε πίσω. Υπήρχε ένας πανικός καθώς ο αέρας φυσούσε προς τη μεριά μας και πάνω στον πανικό μας μια ομάδα τουλάχιστον 15 ατόμων κινήθηκε – την ώρα που ήμασταν στον αέρα – προς το μέρος μας».

«Είχαν μια τεράστια οργή εναντίον των καναλιών. Χρησιμοποιούσαν βαριές εκφράσεις. Μας ανάγκασαν δια της βίας να μπούμε στο αυτοκίνητο. Μπήκαμε στο όχημα και αυτομάτως μας περικύκλωσαν και άρχισαν να το κουνάνε και ταυτόχρονα έσπασαν τα τζάμια. Στην πλάτη μας στα 20 με 30 μέτρα υπήρχαν οι αστυνομικοί που είχαν κάνει το μπλόκο, οι οποίοι ήταν θεατές», εξήγησε.

«Όταν έσπασαν τα τζάμια και τη στιγμή που μετέδιδε η Ελευθερία ένας εξ αυτών μου έριξε γροθιά στη μύτη. Έβριζαν τους δημοσιογράφους και τα κανάλια γιατί τους χαρακτηρίζουν ψεκασμένους, που κάνουν ό,τι κάνουν με τα εμβόλια» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως η επίθεση παρέπεμπε σε φασίστες: «Υπήρχε μια φρασεολογία που εμένα με παραπέμπει σε φασίστες».