eπίδομα-θέρμανσης-οι-δικαιούχοι-τα-ποσ-719423
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.01.2021 | 11:15

Eπίδομα θέρμανσης: Οι δικαιούχοι, τα ποσά, ο τρόπος πληρωμής

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το επίδομα θέρμανσης φέτος θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι και θα πληρωθεί στους δικαιούχους σε δύο φάσεις, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων.

Συγκεκριμένα, αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το επίδομα θέρμανσης αλλά και την οριστικοποίηση του ποσού, για το οποίο υπέβαλαν αίτηση περίπου 700.000 νοικοκυριά.

Tο συνολικό ποσό της επιδότησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, έναντι των 85 – 90 εκατ. ευρώ που υπολόγιζε αρχικά το υπουργείο. Το εύρος του επιδόματος θέρμανσης φέτος θα κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ.

Φέτος για πρώτη φορά, το ύψος του επιδόματος θέρμανσης δεν αφορά μόνο στο πετρέλαιο, αλλά και σε άλλες μορφές θέρμανσης (καυσόξυλα, φυσικό αέριο).

Ο υπολογισμός του ποσού εξαρτάται από την τοποθεσία των δικαιούχων (η οποία καθορίζεται από τον Ταχυδρομικό Κώδικα της διεύθυνσης που έχει δηλωθεί στην αίτηση), αλλά και τον αριθμό των ανήλικων μελών της οικογένειας.

Για κάθε ανήλικο θα υπάρχει προσαύξηση 10%.

Η πληρωμή του επιδόματος θα καταβληθεί σε δύο φάσεις. Έως τις 31 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές που έγιναν έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2020 Έως τις 31 Μαρτίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές έως 28 Φεβρουαρίου.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.