επεισόδια-και-καταγγελίες-για-καταστ-837398
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.11.2020 | 20:21

Επεισόδια και καταγγελίες για καταστολή από τα ΜΑΤ στο Γαλάτσι – Αναφορές για τραυματίες

Με άγρια βία και καταστολή αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ και η μηχανοκίνητη ομάδα ΔΡΑΣΗ της αστυνομίας την απαγορευμένη από την αστυνομία αντιφασιστική-αντικρατική συγκέντρωση πορεία που οργάνωσαν αντιφασιστικές και αναρχικές συλλογικότητες σήμερα Κυριακή 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με το prin.gr.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα η πορεία είχε στόχο να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση φιέστας μίσους από φασιστικές-νεοναζιστικές ομάδες όπως οι “Ελλήνες ΓΤΠ” του Ηλία Κασιδιάρη, “Προπάτρια” στο μνημόσυνο Φουντούλη-Καπελώνη.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρει:

«Οι συγκέντρωσεις-πορείες ξεκίνησαν μετά στις 16:00 με τους οπαδούς του Κασιδιάρη να παίζουν κρυφτούλι και να αλλάζουν την τελευταία ώρα τα καλέσματα τους καθώς απαγορεύτηκε και η δική τους συγκέντρωση που σε άλλες περιπτώσεις (βλ. πογκρόμ στην Πλατεία Αττικής) γίνεται στα μουλωχτά και με την κάλυψη της αστυνομίας. Το αντιφασιστικό κίνημα έχει δηλώσει ότι θα είναι πάντα εκεί να απαντάει μαχητικά σε όποια φυσική τους παρουσία.  Τελικά τα απόνερα της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίστηκαν. Στους σταθμούς του ΗΣΑΠ σε Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο οι διαδηλωτές αντιμετώπισαν πολύ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ που έδιωχναν κόσμο και τραμπούκιζαν. Πραγματοποιήθηκε μια μίνι πορεία στο Γαλάτσι και ακολούθησε άγριο πέσιμο των ΜΑΤ με ρόπαλα και χημικά. Κόσμος εγκλωβίστηκε και τα ΜΑΤ έκαναν εισβολή ακόμα και σε καφετέρια στην οποία διαδηλωτές είχαν βρει καταφύγιο!

Είχαμε τραυματισμούς, 4 άτομα πήγαν με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό και αναφέρονται 6 προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα.  Σύμφωνα με συντρόφισσα από την αντιφασιστική δράση πίσω από την ομάδα Δράση στα στενά βρίσκονταν περίπου 20 οπαδοί του Κασιδιάροι και πραγματοποιήθηκαν συμπλοκές. Περίπου 50 άτομα ακροδεξιών πεποιθήσεων μετέβησαν παρά την απαγόρευση στο κοιμητήριο με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν 10 από αυτούς για παραβίαση της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».