επ-δημόσιας-διοίκησης-novartis-έχουν-λεηλατ-101186
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.02.2018 | 09:59

Επ. Δημόσιας Διοίκησης -Novartis: Έχουν λεηλατηθεί στοιχεία από υπουργεία και υπηρεσίες

Στη σοβαρή καταγγελία ότι στοιχεία που αφορούν ελεγχόμενους για την υπόθεση Novartis έχουν λεηλατηθεί, σε υπουργεία και υπηρεσίες, προχώρησε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, αναφερόμενη στην προκαταρκτική έρευνα που διενεργεί σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων της Novartis.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, μίλησε για «σκοπιμότητα», ενώ αποκάλυψε ότι οι επιθεωρητές δέχονται μηνύσεις «για να σταματήσουν την έρευνά τους».

«Οι υπηρεσίες δεν φρόντισαν να περιφρουρήσουν τα στοιχεία αλλά υπόσχομαι ότι θα βρεθούν τα πάντα. Λείπουν αρχεία ολόκληρων ετών», τόνισε και πρόσθεσε: «Οι υπάλληλοι παίρνουν τα έγγραφα στα σπίτια τους».

Ξεκαθάρισε ότι η υπηρεσία της ασχολείται με υπηρεσιακούς παράγοντες και όχι με πολιτικά πρόσωπα, ενώ για τη διαβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis στη Βουλή και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης, σχολίασε: «Οι εισαγγελείς μόλις πέσουν σε “υπουργό” δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Πρέπει να το στείλουν στη Βουλή».