Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων: Πέντε μέλη ζητούν έκτακτο ΔΣ για τις ενέργειες του προέδρου

Πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ζητούν την σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου μετά τις ατυχείς, όπως τις χαρακτηρίζουν, πρωτοβουλίες τους προέδρου της Ένωσης Χριστόφορου Σεβαστίδη, αλλά και την πρόσφατη δήλωσή του για τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στους 20 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Κουκάκι.

Παράλληλα, οι πέντε εμμέσως πλην σαφώς αποδίδουν στον πρόεδρο της ΕΔΕ κ. Σεβαστίδη, παράβαση του καταστατικού της Ένωσης.

Οι πέντε επισημαίνουν ότι ζητούν την σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου για τις ενέργειες του ο προέδρου της ΕΔΕ κ. Σεβαστίδης, όπως :

-την έγγραφη δήλωσή του στις 16.1.2020 ως προς τα γεγονότα στο Κουκάκι,

-της προσωπικής του απόφασης περί μη πρόσκλησης του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρη Βερβεσού στην ετήσια Γενική Συνέλευση,

-την αποστολή επιστολής στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων με άγνωστο στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα μέλη μας περιεχόμενο και

-της μη εγχείρησης του ψηφίσματος της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης αλλά στον υπουργό Επικρατείας.

Οι ενέργειες αυτές του προέδρου της ΕΔΕ, σύμφωνα με τους πέντε, προκαλούν σύγχυση τόσο μέσα στο δικαστικό σώμα, όσο και στην κοινή γνώμη, ως προς το εάν οι ενέργειες του αυτές αποτελούν απόψεις προσωπικές του πρόεδρου της Ένωσης ή αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της.

Την αίτηση υπογράφουν οι : Παναγιώτης Λυμπερόπουλος Νίκος Σαλάτας, Ευστάθιος Βεργώνης, Δημήτρης Φούκας και Χρήστος Νάστας.

Το πλήρες κείμενο της αίτησης των πέντε έχει ως εξής:

« Αθήνα, 17.1.2020

Αίτημα σύγκλησης έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου

της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ενόψει των τελευταίων, τουλάχιστον ατυχών, κατά τη γνώμη μας, πρωτοβουλιών του Προέδρου της Ένωσης μας Χριστόφορου Σεβαστίδη και με αφορμή την έγγραφη δήλωσή του στις 17.1.2020 ως προς τα θλιβερά γεγονότα επί της οδού Ματρόζου αλλά και της προσωπικής του απόφασης περί μη προσκλήσεως του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στην ετήσια ΓΣ και εν συνεχεία αποστολής επιστολής στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων με άγνωστο στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα μέλη μας περιεχόμενο και της μη εγχείρησης του ψηφίσματος της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης αλλά στον Υπουργό Επικρατείας, ενέργειες που προκαλούν σύγχυση εντός του Δικαστικού Σώματος αλλά και στην κοινή γνώμη, εάν δηλαδή είναι απόψεις προσωπικές του Πρόεδρου της Ένωσης ή αποφάσεις των συλλογικών οργάνων αυτής, ζητούμε σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.1 του Καταστατικού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων την σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου το συντομότερο επί τω τέλει διασφαλίσεως του σεβασμού του καταστατικού πλαισίου της Ένωσης μας.

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος Νίκος Σαλάτας

Εφέτης Α΄ΑντιπρόεδροςΕφέτης Γενικός Γραμματέας

Ευστάθιος ΒεργώνηςΔημήτρης Φούκας

Αντεισ/λέας Εφετών Β΄ΑντιπρόεδροςΠρ.ΠρωτοδικώνΑν.Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Νάστας

Πρόεδρος Εφετών Μέλος ΔΣ».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΣ, ΜΕΛΗ, ΔΙΚΑΣΤΩΝ, ΖΗΤΟΥΝ, ΕΝΩΣΗ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!