εν-ψυχρώ-εκτελεστής-o-ένας-δραπέτης-του-448737
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.05.2018 | 09:43

Εν ψυχρώ εκτελεστής o ένας δραπέτης του Πειραιά -Είχε σφάξει ένα παιδί

Ανάμεσα στους τέσσερις βαρυποινίτες που απέδρασαν χθες κατά την μεταγωγή τους στην Κρήτη, από το λιμάνι του Πειραιά, βρίσκεται και ο 35χρονος Αλβανός, γνωστός ως “Νίκο”.

Ο “Νίκο” έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια για τη διπλή ανθρωποκτονία στη Μεσσηνία του ομοεθνούς του Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιού του, ενώ είχε συλληφθεί και για τη δολοφονία 32χρονου στη Μικρομάνη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής.

Σκότωσε πρώτα το παιδί για να βλέπει ο πατέρας

Η διπλή ανθρωποκτονία και ιδιαίτερα το σφάξιμο του μικρού παιδιού είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2011. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο δράστης πρώτα σκότωσε το παιδί για να βλέπει ο πατέρας και μετά εκτέλεσε τον ίδιο με μια σφαίρα στο κεφάλι. Παρόντες στη διπλή δολοφονία ήταν και δύο μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Ο δράστης χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως «άτομο ιδιαίτερα σκληρό και επικίνδυνο» και τότε ανακρινόμενος αρνήθηκε να αποκαλύψει οτιδήποτε για τη διπλή ανθρωποκτονία.

Ωστόσο, ιδιαίτερα αποκαλυπτική για το πώς σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε το συμβόλαιο θανάτου είναι η απολογία του Ελληνα που παραδέχτηκε ότι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του Φιλίπ Μεσάι, μαζί με τον “Νίκο” και τον μικρό Κέρι.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ισχυρίζεται ότι ο ίδιος, ο Αλβανός εκτελεστής, ο Φιλίπ Μεσάι και το μικρό αγόρι έφυγαν μαζί το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου από το σπίτι του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού. Ο τελευταίος είχε καλέσει τον άτυχο 35χρονο στο σπίτι του και το πρωί της ίδιας ημέρας με την πρόφαση ότι θα του έδινε μια καραμπίνα για να την κόψει προκειμένου να κάνουν μαζί μια «δουλειά».

“Ξαφνικά άρπαξε την καραμπίνα που θα έκοβε ο Φιλίπ και τον πυροβόλησε από πίσω. Εγώ τρόμαξα, άνοιξα την πόρτα και πήδηξα έξω. Μετά το αυτοκίνητο έπεσε στο αρδευτικό κανάλι. Ακουσα άλλους δύο πυροβολισμούς. Από πίσω ακολουθούσε άλλο αυτοκίνητο, δικό μας. Μπήκα μέσα και είπα στον οδηγό να φύγει γρήγορα. Ο 29χρονος, όμως, μας πρόλαβε… Μας απείλησε με την καραμπίνα και μπήκε και αυτός μέσα” Πηγή: Tharrosnews.gr