εμπιστοσύνη-στους-θεσμούς-χαμηλά-αυτ-396383
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.02.2021 | 19:09

Εμπιστοσύνη στους θεσμούς: Χαμηλά Αυτοδιοίκηση, Δημόσιο, Social Media, συνδικαλισμός, ΜΜΕ, ΜΚΟ, κόμματα & Εκκλησία (πίνακας)

Εμπιστοσύνη στους θεσμούς: Χαμηλά Αυτοδιοίκηση, Δημόσιο

Social Media, συνδικαλισμός, ΜΜΕ, ΜΚΟ & Εκκλησία (πίνακας)

Τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) εμπιστεύεται περισσότερο από όλους τους κατεστημένους θεσμούς ο Έλληνας με βάση τα αποτελέσματα της πρόσφατης Έρευνας του Friedrich Naumann Foundation που  αναδημοσιεύει  η ΕΛΣΤΑΤ.

Στο τέλος της “κλίμακας αξιοπιστίας” βρίσκονται η εκκλησία, τα πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΜΜΕ και ΜΚΟ.

Παράλληλα, χαμηλά βρίσκονται:

-Αυτοδιοίκηση, Δημόσιο αλλά sosial media, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι οι ενημερωτικές ιστοσελίδες βρίσκονται οκτώ θέσεις πιο ψηλά από τα υπόλοιπα ΜΜΕ! 

Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 14-22 Οκτωβρίου 2020 και οι ερευνώμενοι καλούνταν να απαντήσουν στο ερώτημα «Εσείς πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς της ελληνικής πολιτείας;».

“Η εμπιστοσύνη των πολιτών αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τη διασφάλιση ποιοτικής στατιστικής πληροφορίας. Η ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει την αποστολή της για την παραγωγή και διάδοση χρήσιμων, αξιόπιστων και επίκαιρων στατιστικών. Το 2021, έτος Απογραφών (Γεωργίας – Κτηνοτροφίας, Κτηρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών), προσβλέπουμε στη συμμετοχή όλων” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ.