ελτα-σχεδιάζουν-αντικατάσταση-του-πα-436243
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.03.2019 | 16:01

ΕΛΤΑ: Σχεδιάζουν αντικατάσταση του παραδοσιακού γραμματοκιβωτίου από ηλεκτρονικό

Η ηλεκτρονική εξόφληση του συνόλου των λογαριασμών, η ψηφιακή διάθεση εντύπων, αλλά και η αντικατάσταση του παραδοσιακού γραμματοκιβωτίου από ένα ηλεκτρονικό, περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό των ΕΛΤΑ για τη δημιουργία ενός νέου πακέτου ψηφιακών υπηρεσιών, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων Ηλίας Αθανασίου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Αθανασίου είπε ότι στόχος είναι να αντικατασταθεί το παραδοσιακό γραμματοκιβώτιο με ένα ηλεκτρονικό, όπως τα Σουηδικά ταχυδρομεία, τα οποία χαρακτήρισε πρωτοπόρα στον τομέα αυτό.

«Όλοι οι λογαριασμοί θα παραλαμβάνονται σε μία εφαρμογή, συγκεντρωμένοι σε ένα σημείο αναφοράς για το χρήστη. Ο χρήστης θα ειδοποιείται για την ημερομηνία λήξης των λογαριασμών και θα μπορεί να τους εξοφλεί ηλεκτρονικά. Αυτό βλέπουμε εμείς ως ευκαιρία», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας και ανέφερε επίσης μια άλλη ευκαιρία των ΕΛΤΑ «να είναι κυρίαρχα στον τομέα της ηλεκτρονικής διανομής εντύπων, να δραστηριοποιηθούν δηλαδή εκεί που λαμβάνει χώρα η μεγάλη επανάσταση παγκοσμίως στον κλάδο μας».

Στα μεγάλα πλεονεκτήματα των ΕΛΤΑ στην ψηφιακή εποχή ανέφερε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δέχονται κάθε μήνα την επίσκεψη τεσσάρων εκατ. πελατών, είτε με φυσική παρουσία στα καταστήματα είτε μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας.