ελληνικά-hoaxes-ο-ηλικιωμένος-στο-μαρούσι-ε-716506
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.12.2019 | 07:48

Ελληνικά HOAXES: Ο ηλικιωμένος στο Μαρούσι είναι αστυνομικός και όχι πολίτης (φωτο)

Σε διάψευση του σεναρίου που ήθελε τον κύριο που δέχθηκε την επίθεση στο Μαρούσι να είναι πολίτης, προέβησαν τα Ελληνικά HOAXES..

Αναλυτικά το δημοσίευμά τους, αναφέρει: «Δημοσιεύματα αναπαράγουν βίντεο από κάμερα ασφαλείας, με τον ισχυρισμό πως κουκουλοφόρος επιτέθηκε σε ηλικιωμένο συμπολίτη μας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαρούσι. Ωστόσο, ο παραπάνω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Χωρίς επιτυχία ομάδα ανθρώπων προσπάθησε το πρωί της Κυριακής να ανακαταλάβει τη βίλα Κούβελου στο Μαρούσι Αττικής η οποία είχε εκκενωθεί την προηγούμενη Τρίτη. Λίγες ώρες αργότερα στο σταθμό του ΗΣΑΠ σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ πράγμα που έκανε την εορταστική ατμόσφαιρα αποπνικτική καθώς έγινε χρήση χημικών. Οι αντιεξουσιαστές μάλιστα έχοντας προηγουμένως σπάσει τα μηχανήματα των εισιτηρίων διέφυγαν μέσω του ηλεκτρικού.

Στον απόηχο των επεισοδίων κυκλοφόρησε βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, στο οποίο βλέπουμε ένα κουκουλοφόρο να κυνηγά έναν άνδρα για να τον χτυπήσει.

Την τελευταία στιγμή, ενεπλάκη αστυνομικός με αποτέλεσμα ο επιτιθέμενος που είχε κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του, να τραπεί σε φυγή. Ωστόσο, το θύμα εν προκειμένω δεν ήταν κάποιος ηλικιωμένος πολίτης.

Συμπέρασμα

Σε κάθε περίπτωση η βία είναι καταδικαστέα ωστόσο σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως κουκουλοφόρος κυνήγησε ηλικιωμένο πολίτη για τον χτυπήσει πισώπλατα δεν αληθεύει.».

Πηγή: Gazzetta.gr