έλληνας-και-αλβανός-συνελήφθησαν-με-12-κ-497229
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.09.2018 | 11:22

Έλληνας και Αλβανός συνελήφθησαν με 12 κιλά χασίς

Αξιοποίησαν για μια ακόμη φορά με τον καλύτερο τρόπο τις πληροφορίες τους οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και, σε συνεργασία με συναδέλφους τους άλλων υπηρεσιών, οργάνωσαν επιχείρηση για τη ματαίωση της εισαγωγής ενός φορτίου αλβανικού χασίς.

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο για το οποίο είχαν την πληροφορία ότι θα μετέφερε το φορτίο, εντοπίστηκε στο ύψος των διοδίων Δροσοχωρίου στην Εγνατία Οδό, ακινητοποιήθηκε, ερευνήθηκε και στο χώρο των αποσκευών βρέθηκαν δέκα δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους δέκα κιλών και 600 γραμμαρίων. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε, ενώ ο 26χρονος Έλληνας που το οδηγούσε με συνοδηγό ένα 34χρονο Αλβανό που βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, στην κατοχή και στο σπίτι του 34χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν άλλες τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους δυο κιλών και 14,2 γραμμαρίων καθώς και 480 ευρώ που κατασχέθηκαν. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση, παράνομη είσοδο στη χώρα και ψευδή ανωμοτί κατάθεση κατά περίπτωση και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.