ελλείψεις-φαρμάκων-έρχεται-ποινικό-δ-1114756
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.12.2022 | 15:21

Ελλείψεις φαρμάκων: Έρχεται ποινικό δικαστήριο για όσους κρατάνε στοκ

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα στις ελλείψεις φαρμάκων. Νωρίτερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση απευθυνόμενος προς την ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Σε συνέντευξη του, ο υπουργός ανέφερε «ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι οι μητέρες εταιρίες (οι κατασκευάστριες) σπρώχνουν τα φάρμακά τους εκεί που αυτά πωλούνται πιο ακριβά.» Συνέχισε λέγοντας «Με περισσότερες παραγγελίες και έλεγχο στις φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούμε να λύσουμε το κομμάτι αυτό» δήλωσε στον ΣΚΑΙ.

Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με τις παράλληλες εξαγωγές. «Έχουμε απαγορεύσει τις εξαγωγές σε 260 φάρμακα και παράλληλα ελέγχονται οι φαρμακαποθήκες. Οποίος κρατάει στοκ, δεν θα ξαναεργαστεί στον χώρο του φαρμακείου. Θα ανοίξει φάκελος στον εισαγγελέα» είπε ο υπ. Υγείας.

«Όσες φαρμακαποθήκες κρατάνε στοκ το δηλώσουν άμεσα αλλιώς θα το μετανιώσουν. Θα πάνε στα ποινικά δικαστήρια και θα κλείσουν» τόνισε σε αυστηρό τόνο ο Θάνος Πλεύρης.

Αναφερόμενος στον αντικαπνιστικό νόμο, δήλωσε ότι αυτός τηρείται στο κομμάτι της εστίασης. Αλλά το πρόβλημα υπάρχει στην νυχτερινή διασκέδαση. «Δεν μπορεί έξω από κάθε μαγαζί να υπάρχει κλιμάκιο ελέγχου. Οι έλεγχοι θα γίνονται αλλά θα πρέπει και το βράδυ να υπάρχει η αντικαπνιστική κουλτούρα, τόσο από τους θαμώνες όσο και από τη διοίκηση των μαγαζιών» είπε ο υπουργός.