Η Ελλάδα έχει τις περισσότερες κατ’ αναλογία καπνίστριες παγκόσμια

«Φουγάρα» είναι οι Ελληνίδες σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.).

Στην έκθεση παρουσιάζονται στατιστικά δεδομένα για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού ανά φύλο στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Αναλυτικότερα, στην Ελλάδα, καπνίζουν καθημερινά ή περιστασιακά 4 στους 10 (39,4%) άνδρες ηλικίας 15 ετών και άνω και περίπου 3 στις 10 (26,4%) γυναίκες ηλικίας 15 ετών και άνω. Το ποσοστό των καπνιστριών στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, γεγονός που σημαίνει ότι τα αντικαπνιστικά προγράμματα στην Ελλάδα θα πρέπει να λάβουν υπόψη και τον παράγοντα του φύλου.

Όσον αφορά την καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ, παρατηρείται μια σημαντική διαφοροποίηση ως προς το φύλο. Συγκεκριμένα, καθημερινή κατανάλωση κάνει το 11,7% των ανδρών ηλικίας 15 ετών και άνω, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 2,5%.

Οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για την άντληση των στοιχείων είναι: η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Αμερικανική Ιατρική Ένωση, το Υπουργείο Υγείας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΕΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!