έλεγχοι-πρόστιμα-και-προσαγωγές-στην-748322
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.10.2020 | 19:24

Έλεγχοι, πρόστιμα και προσαγωγές στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα

Πρόστιμα 20 χιλιάδων ευρώ, προσαγωγές υπόπτων χωρίς έγγραφα, σφράγισμα ενός καταστήματος για μη τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊου καθώς και κατασχέσεις ακατάλληλων προϊόντων ήταν τα αποτελέσματα της μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από την Ελληνική Αστυνομία και την Περιφέρεια Αττικής.

Η Ελληνική Αστυνομία, ανταποκρινόμενη στην έκκληση της Περιφέρειας Αττικής για πιο στενή συνεργασία, οργάνωσε με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Γιώργο Δημόπουλο και τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας μικτά ελεγκτικά κλιμάκια. Οι έλεγχοι αφορούσαν στην τήρηση τόσο των μέτρων για τον κορονοϊό όσο και των υγειονομικών και αγορανομικών διατάξεων στη λειτουργία των καταστημάτων.

Η συντονισμένη επιχείρηση διενεργήθηκε στην λεωφόρο Αχαρνών από μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Υγειονομικού, παρουσία και του κ. Δημόπουλου. Μέσα σε τρεις ώρες ελέγχθηκαν 30 καταστήματα, επιβλήθηκαν πρόστιμα για την μη τήρηση των μέτρων για τον Covid-19, για παράβαση του νόμου περί καπνίσματος, για διάφορες υγειονομικές και αγορανομικές παραβάσεις, ενώ σφραγίστηκε ένα κουρείο γιατί δεν είχε εφαρμόσει σε κανένα επίπεδο τα μέτρα προστασίας των πελατών του από την πανδημία και κατασχέθηκαν ποσότητες ακατάλληλων κρεάτων από κρεοπωλείο της περιοχής. Επίσης τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων που δεν κατείχαν τα νόμιμα έγγραφά τους.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Δημόπουλος «έχουμε δεσμευτεί πως αυτό το χάος ανομίας θα τελείωσει εδώ και θα γίνουν όλα όσα πρέπει προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στον ‘Αγιο Παντελεήμονα και να επιστρέψει η νομιμότητα, η τάξη και η ασφάλεια».