ελεύθερος-με-εγγύηση-100-χιλ-ευρώ-ο-εφοπλ-88114
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.10.2016 | 17:02

Ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλ. ευρώ ο εφοπλιστής Καραγιώργης

Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση 1 φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του αφέθηκε ο 66χρονος εφοπλιστής, Ιωάννης Καραγιώργης, ο οποίος είχε συλληφθεί στο σπίτι του στη Γλυφάδα, με βάση ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις ολλανδικές Αρχές και αφορούσε τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης, για τα οποία κατηγορείται στην Ολλανδία.

Ο εφοπλιστής προσέφυγε δια του συνηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη κατά της διάταξης του εισαγγελέα που είχε διατάξει την κράτησή του και η προσφυγή του αυτή έγινε δεκτή με θετική εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας κ.Κούτρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαντζουράνης, ο εντολέας του δεν είχε λάβει ποτέ κλήση από τις ολλανδικές αρχές, αφού αυτές στέλνονταν σε ανύπαρκτη διεύθυνση. Μάλιστα η νεα, μόνιμη διεύθυνσή του ήταν γνωστή στις Ολλανδικές αρχές. Μετά από αυτά η προσφυγή έγινε δεκτή και από τους δικαστές και αύριο αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Παράλληλα, παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της έκδοσής του με βάσει το αίτημα που αναμένεται να υποβάλλουν οι Ολλανδικές αρχές το οποίο θα κριθεί αρμοδίως.