εκτροχιασμός-τρένου-τρίτος-νεκρός-στ-41368
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.05.2017 | 11:13

Εκτροχιασμός τρένου: Τρίτος νεκρός στην τραγωδία -Υπέκυψε στα τραύματά του

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 21.45 το Σάββατο, λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο. Ένας από τους τραυματίες υπέκυψε στα τραύματά του, όπως έγινε γνωστό κοντά στις 11.00 το πρωί της Κυριακής.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά όπως τονίζεται και σε ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Έτσι λοιπόν, ο απολογισμός του δυστυχήματος αυτή τη στιγμή είναι τρεις νεκροί, τρεις τραυματίες -εκ των οποίων οι δυο είναι πολυτραυματίες- και τέσσερις σε ελαφρότερη κατάσταση.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από τα πέντε βαγόνια του συρμού που μετέφερε από 75 έως 100 άτομα, η μηχανή και τα δύο πρώτα βαγόνια βγήκαν από τις ράγες και, όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό, πρόσκρουσαν σε παρακείμενο σπίτι.

Να σημειωθεί ότι η επιβατική αμαξοστοιχία ξεκίνησε στις 16:18 το μεσημέρι από την Αθήνα, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Με εντολή του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη αναχώρησαν από την Αθήνα οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών

Στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για τραγωδία, τα αίτια της οποίας θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα: «Έχουμε ζητήσει να έρθουν μηχανικοί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γιατί υπάρχει το θέμα της οικίας. Όταν απομακρυνθεί το τρένο θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα. Είναι μεγάλο δυστύχημα, είναι μία τραγωδία. Το ζητούμενο είναι να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες για την έρευνα προκειμένου να δούμε τι έφταιξε», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας «είναι αναμφίβολα μια τραγωδία και θα πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια το ταχύτερον δυνατόν».

treno1_adendro_aftodioikisi

Διαβάστε ακόμη: Εκτροχιασμός τρένου: Τι λέει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την τραγωδία

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.