εκπρόσωπος-του-φραγκισκανικού-τάγμα-58740
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.02.2017 | 13:37

Εκπρόσωπος του φραγκισκανικού τάγματος της Καθολικής Εκκλησίας ασελγούσε σε βάρος ανηλίκων από δομές φιλοξενίας

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ασέλγειας σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων από το Πακιστάν. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 52χρονος αλλοδαπός, εκπρόσωπος του φραγκισκανικού τάγματος της Καθολικής Εκκλησίας, ο οποίος, με πρόσχημα ότι παρείχε στέγη και τροφή στους ανηλίκους, ηλικίας 14-17 ετών τα φιλοξένησε σπίτι του.

Οι τρεις εξ αυτών έμεναν σε ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων ΜΚΟ και ο τέταρτος είναι από τον καταυλισμό των Διαβατών.

Την καταγγελία στην αστυνομία έκαναν οι ίδιοι οι ανήλικοι στις αρχές Ιανουαρίου δηλώνοντας πως εξαιτίας της ευάλωτης κοινωνικής τους κατάστασης, δέχτηκαν να φιλοξενηθούν από τον 52χρονο στο σπίτι του στην περιοχή της Τούμπας.

Σύμφωνα με την καταγγελία των ανηλίκων, ο κατηγορούμενος, κατά την παραμονή τους στην οικία του, προέβαινε επανειλημμένα σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε χθες στο σπίτι του 52χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι και μία κάρτα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη, καθώς και δισκία τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, οπότε και συνελήφθη.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια με την επιβαρυντική περίπτωση τέλεσης του αδικήματος από πρόσωπο που συνοικεί με τον ανήλικο και για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.