Εκκλησίες: Αντιδράσεις για το υποχρεωτικό rapid test - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
5
Δεκέμβριος
Back

Εκκλησίες: Αντιδράσεις για το υποχρεωτικό rapid test

Μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Θάνος Πλεύρης προχώρησε στην εξειδίκευση των νέων μέτρων. Σε ότι αφορά τι εκκλησίες και το υποχρεωτικό rapid test στους ανεμβολίαστους υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τους κληρικούς.

Πιο συγκεκριμένα, το μέτρο αυτό είναι η εξέλιξη της σύστασης που είχε απευθύνει πρόσφατα η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιό της προς τους πιστούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να προσέρχονται στους ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

Τα δύο προβλήματα που πρέπει να λύσει η Ιερά Σύνοδος

Πολλοί είναι οι κληρικοί που πιστεύουν ότι η επίδειξη του rapid test για την είσοδο στους ναούς είναι απίθανο να ελεγχθεί. Τα δύο ζητήματα που καλείται να λύσει η Εκκλησία είναι το ποιος θα ελέγχει και το πώς θα ελέγχονται τα τεστ έξω από τους ναούς αναμένεται να απασχολήσει τις επόμενες ημέρες.

Πράγματι είναι εξαιρετικά δύσκολο σε μία εκκλησία να ελέγχει κάθε πιστό πριν μπει αν έχει κάνει τεστ. Ένα από τα ζητήματα που εγείρουν οι κληρικοί στην Ιερά Σύνοδο είναι ο τρόπος ελέγχου και ο άλλος ότι η Εκκλησία είναι αναφανδόν απέναντι στις διακρίσεις έναντι των πιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Σύνοδος πρόκειται να συνεδριάσει την Δευτέρα, ώστε να τοποθετηθεί σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης.

Οικονόμου: Κυρώσεις για όσους πιστούς δεν κάνουν rapid test

Ο κ. Οικονόμου κατέστησε απολύτως σαφές ότι οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα μπαίνουν στις εκκλησίες μόνο με την επίδειξη rapid test και αν στους ελέγχους που θα γίνονται, διαπιστωθεί ότι δεν τα έχουν, θα επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

«Στις εκκλησίες πηγαίνουν άνθρωποι ηλικιών που είναι ευάλωτοι στον κορωνοϊό, είτε έχουν εμβολιαστεί κι έχει περάσει το διάστημα που έχουν ανοσία είτε είναι ανεμβολίαστοι. Εκεί από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο είπαμε ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν θωρακισμένοι. Είπαμε λοιπόν ότι θα απαιτείται το τεστ μετά και την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου και οι επίτροποι της εκκλησίας θα είναι επιφορτισμένοι με το να ελέγχουν αυτή τη διαδικασία και δειγματοληπτικά τα όργανα της Πολιτείας θα κάνουν κι εκεί ελέγχους. Οι πιστοί οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά

Δείτε το βίντεο

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!