έκαναν-φτερά-δυο-βαλίτσες-με-διαβατή-1179164
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.05.2023 | 18:20

Έκαναν… φτερά δυο βαλίτσες με διαβατήρια

Θύμα κλοπής έπεσε μία υπάλληλος των ΕΛΤΑ, η οποία περί τις 13:45 το μεσημέρι της Δευτέρας (15/5) στάθμευσε προσωρινά το υπηρεσιακό όχημα επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθέα.

Ωστόσο, η ολιγόλεπτη στάση αποδείχτηκε λανθασμένη κίνηση, καθώς άτομα που είτε την παρακολουθούσαν, είτε τους «γυάλισε» κάτι στο όχημα, προχώρησαν σε διάρρηξη του αυτοκινήτου και άρπαξαν δύο βαλίτσες που υπήρχαν στο εσωτερικό. Άμεσα σήμανε συναγερμός στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, καθώς το περιεχόμενo των δύο βαλιτσών ήταν διαβατήρια θεωρημένα και έτοιμα προς χρήση, αφού είχαν εκδοθεί από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Με… συνοπτικές διαδικασίες οι αριθμοί των διαβατηρίων ακυρώθηκαν –άρα ακόμη κι αν πωληθούν είναι άχρηστα καθώς θα χτυπήσει alert σε τυχόν εμφάνιση τους σε κάποιο αεροδρόμιο-, ενώ ξεκίνησαν οι έρευνες και για τον εντοπισμό των δραστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγη ώρα αργότερα, στο Μενίδι, εντοπίστηκε πεταμένο στην άκρη του δρόμου το σύστημα GPS που είχαν πάνω τους οι βαλίτσες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ., οι διαρρήκτες πιθανότατα πίστεψαν πως οι βαλίτσες έχουν χρήματα στο εσωτερικό τους, ενώ από τη… βιασύνη τους άφησαν και μία τρίτη που υπήρχε εντός του οχήματος. Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας.

Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ έχει δώσει ήδη κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, αναφέροντας ότι σταμάτησε για λίγα λεπτά προκειμένου να «σηκώσει» χρήματα από το ΑΤΜ τράπεζας που υπάρχει στο σημείο.