είχε-13-τρακαρίσματα-πριν-γίνει-30-και-εγκ-1135379
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.02.2023 | 22:41

Είχε 13 τρακαρίσματα πριν γίνει 30 και εγκατέλειψε την οδήγηση

Μια γυναίκα αποφάσισε να εγκαταλείψει την οδήγηση, αφού ενεπλάκη σε 13 τροχαία ατυχήματα πριν κλείσει τα 30 της χρόνια.

Η 50χρονη σήμερα Τζένιφερ Κερνς έχει εμπλακεί σε μερικά σοβαρά ατυχήματα στα νεανικά της χρόνια και εξακολουθεί να κάνει ενέσεις στο λαιμό της μετά από ένα δραματικό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα φορτηγό.

Πλέον όντας μητέρα δύο παιδιών ζει στο Μπέλφαστ και θυμάται το πρώτο της ατύχημα το 1980 όταν ήταν επτά ετών και οδηγούσε η μητέρα της. Έκτοτε, τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο και τώρα πιστεύει ότι μπορεί να έχει μετατραυματικό στρες από τα ατυχήματα.

Η Τζένιφερ πάσχει από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, αυτισμό και ΔΕΠΥ και πιστεύει ότι η νευρικότητά της απέναντι στην οδήγηση προέκυψε και εξαιτίας αυτών.

«Θυμάμαι απλώς να γυρίζω σπίτι από το σπίτι του θείου μου. Έμενε όχι πολύ μακριά, περίπου 10 ή 15 λεπτά με το αυτοκίνητο, και νομίζω ότι οι δρόμοι ήταν μάλλον απλά παγωμένοι ή ολισθηροί και τρακάραμε», λέει αναφερόμενη σε ένα από τα πρώτα της ατυχήματα.

To τελευταίο της ατύχημα

Συνολικά προέκυψαν 13 ολόκληρα ατυχήματα μέσα σε μερικά χρόνια. Το τελευταίο σημειώθηκε σε ένα φανάρι το 1999: «Κάποιος αποφάσισε να μη σταματήσει και με χτύπησε», είπε χαρακτηριστικά.

«Έπαθα μεγάλη ζημιά στον αυχένα μου και χρειάστηκε να κάνω φυσιοθεραπεία για περίπου τέσσερις μήνες και χειρουργική επέμβαση. Ακόμα και τώρα, κάνω ενέσεις στον αυχένα μου», λέει η 50χρονη.

Από τότε που μετακόμισε στο Μπέλφαστ το 2001, η Τζένιφερ αρκέστηκε σε μια προσωρινή άδεια οδήγησης και δεν έχει ξαναδώσει εξετάσεις λόγω του άγχους της.

Πιστεύει ότι η εμπλοκή της σε τόσα πολλά τροχαία ατυχήματα έχει αλλάξει την οπτική της για τη ζωή: «Πολλοί άνθρωποι θα έλεγαν, «είχες τόσο κακή τύχη», αλλά εγώ είμαι πολύ ευγνώμων και πιστεύω ότι είμαι πολύ τυχερή. Λέω στα δύο αγόρια μου ότι σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεσαι, πάντα μπορεί να είναι χειρότερα και πάντα μπορεί να είναι καλύτερα. Τα ατυχήματα μου προκάλεσαν σωματικό πόνο και επηρέασαν την ψυχική μου υγεία, αλλά πολλά από αυτά θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα».