εγκρίθηκε-48ωρη-άδεια-στον-κουφοντίνα-σ-444708
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.06.2018 | 21:22

Εγκρίθηκε 48ωρη άδεια στον Κουφοντίνα -Σταματά την απεργία

Την απόφαση να εγκρίνει το αίτημα για άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα ανακοίνωσε την Πέμπτη το Συμβούλιο της Φυλακής.

Όπως έγινε γνωστό, η άδεια είναι 48ωρης διάρκειας και θα ενεργοποιηθεί μόλις το βασικό στέλεχος της 17Ν ανακάμψει από την πολυήμερη απεργία πείνας που πραγματοποιεί.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναμένεται να διακόψει την απεργία πείνας και μόλις κριθεί έτοιμος από τους γιατρούς, να πάρει εξιτήριο από το Κρατικό της Νίκαιας όπου βρίσκεται.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας στις 30 Μαΐου και τις τελευταίες δύο ημέρες, οι γιατροί έκριναν ότι είχε περιέλθει σε οριακή κατάσταση.

Η άδεια αυτή θα είναι η τρίτη που θα λάβει από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Το απόγευμα της Πέμπτης εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών η 48ωρη άδεια στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια Δημήτρη Κουφοντίνα ως μέλος της 17Ν.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης με κείμενό του που είχε αναρτηθεί σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, γνωστοποιούσε ότι προχωρά σε απεργία πείνας, καταγγέλλοντας «εισαγγελικό βέτο» στη χορήγηση και νέας άδειας από το συμβούλιο των φυλακών.