έγκλημα-στην-αίγινα-ποιος-είναι-ο-δράσ-1063581
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.08.2022 | 13:04

Έγκλημα στην Αίγινα: Ποιος είναι ο δράστης που βασάνισε και έκαψε ζωντανούς θεία και ανιψιό

Οι αρχές της Μάλτας συνέλαβαν, το μεσημέρι της 19ης Αυγούστου, έναν 36χρονο άνδρα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από το 2015 για διπλή ανθρωποκτονία, στην Αίγινα.

Τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν πως πρόκειται για τον Ledjon Brakaj, από την Αλβανία, ο οποίος διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα, ενώ ήταν σε ηλικία 29 ετών.

Ο Αλβανός υπήκοος που διαμένει στη Μαρσασκάλα της Μάλτας, προφυλακίστηκε στις 20 Αυγούστου, μετά την προσαγωγή του στο δικαστήριο και την απαγγελία κατηγοριών για διπλή ανθρωποκτονία και εμπρησμό.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο της Μάλτας διέταξε την προφυλάκιση του κατηγορούμενου μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τη διαδικασία, ο κατηγορούμενος είχε εισβάλει για να ληστέψει μια ηλικιωμένη γυναίκα και τον ανιψιό της, τους τραυμάτισε με γροθιές και έπειτα τους σκότωσε. Αναφέρθηκε, ακόμα, ότι φέρεται να τύλιξε κάποια ρούχα γύρω τους και να τους έβαλε φωτιά ενώ, στη συνέχεια, έκλεψε πολύτιμα αντικείμενα και μετρητά συνολικής αξίας 780.000 ευρώ.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 23:15 της 30ής Νοεμβρίου 2015 και έφθασε αμέσως στο σημείο, που ήταν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του κλιμακίου. Η φωτιά σβήστηκε έπειτα από 10 με 15 λεπτά. Ο δράστης υπολογίζεται ότι έβαλε τη φωτιά μετά τις 22:15.

Ο δράστης φέρεται πως εισέβαλε στο σπίτι της άτυχης 71χρονης Ειρήνης Μαρμαρινού από το παράθυρο και, στη συνέχεια, ακινητοποίησε την ηλικιωμένη και τον ανιψιό της, Λάμπρο.

Μάλιστα, τους έδεσε, τους βασάνισε φρικτά για να του πουν πού βρίσκονταν τα χρήματα και τα τιμαλφή, καθώς υπήρχε έντονη φήμη στην περιοχή πως εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, διατηρούσε μεγάλα χρηματικά ποσά στο σπίτι της και, κατόπιν, τους οδήγησε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού και τους έκαψε ζωντανούς, ενδεχομένως αποπειρώμενος να εξαφανίσει τα ίχνη του, κάτι το οποίο -όπως αποδείχθηκε- δεν κατάφερε εντελώς.

Συγκεκριμένα, στον χώρο του εγκλήματος είχε βρεθε DNA που είχε αποδοθεί στον πιθανό δράστη. Ανάμεσα στα άτομα που τότε είχαν εξετασθεί από την Αστυνομία για την υπόθεση, ήταν και κάποιοι Αλβανοί εργάτες στο νησί, όλοι τους συγγενείς με τους οποίους ταίριαζε το DNA αυτό, όχι όμως απόλυτα και ένας εξ αυτών είχε φύγει από το νησί εκείνη την εποχή και δεν ξαναγύρισε ποτέ.