Εμπλοκή στη μεταβίβαση του ΔΟΛ στον Μαρινάκη

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τη μεταβίβαση του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αποφάσισε να μην εγκρίνει ως έχει την εξαγορά, αλλά διέταξε η υπόθεση να παραπεμφθεί στη λεγόμενη β’ φάση πλήρους διερεύνησης, η οποία, βάσει του νόμου, διαρκεί 3 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάγκη για την β’ φάση πλήρους διερεύνησης, αφορά ιδίως ως προς την επηρεαζόμενη από την εξαγορά κάθετη αγορά στη διανομή τύπου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή θέλει να εξετάσει ενδελεχώς, εάν ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω της ALTER EGO διατηρεί έμμεσα τον (de facto) έλεγχο του πρακτορείου διανομής Τύπου, ΑΡΓΟΣ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την εξαγορά του ΔΟΛ απέκτησε και το 40% του πρακτορείου «Αργος» ανεβάζοντας έτσι το ποσοστό του στο 70%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κ. Μαρινάκης φέρεται να μοίρασε το 40% στο Πρώτο Θέμα και στον Γιάννη Κουρτάκη των Παραπολιτικών. Το αποτέλεσμα είναι οι Θέμος Αναστασιάδης και Βαγγέλης Μαρινάκης να έχουν δεσπόζουσα θέση αφού επί της ουσίας έχουν τον πλήρη έλεγχο στη διανομή του Τύπου

Πηγή: documentonews.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΜΠΛΟΚΟ, ΔΟΛ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!