δύσκολες-ώρες-για-τον-δημήτρη-λιγνάδη-877333
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.05.2021 | 19:23

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή

Κατά τη διάρκεια του Πάσχα ο Γιάννης Λιγνάδης είχε πάρει κατεύθυνση προς την Τρίπολη για να επισκεφτεί τον αδερφό του. Ο Δημήτρης Λιγνάδης συμπλήρωνε σχεδόν δύο μήνες παρουσίας στη φυλακή, όμως η αυστηρή καραντίνα δεν επέτρεψε στον αδερφό του να περάσει τα διόδια.

Σε αυτό το διάστημα που ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι κατηγορούμενος για τόσες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, ο Γιάννης Λιγνάδης έχει δεχτεί αναμφίβολα κaι αυτός κάποια πυρά εξαιτίας του δεσμού που έχουν. Για πρώτη φορά ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει δημόσια και επί της ουσίας κατήγγειλε συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πρακτικές.

Ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη στις «Αλήθειες με τη Ζήνα

Στο στόχαστρο του Γιάννη Λιγνάδη βρέθηκε ο Πέτρος Κουσουλός και ο τρόπος που έχει χειριστεί αυτό το διάστημα την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

 Μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες Με Τη Ζήνα, όπου ο κ. Κουσουλός είναι συνεργάτης της Ζήνας Κουτσελίνη, ο Γιάννης Λιγνάδης έκανε λόγο για εμμονική αντιμετώπιση του αδερφού του και για επιχείρηση συκοφάντησης του ονόματος τους και της προσωπικότητας τους. Υπερθεμάτισε μάλιστα για την αθωότητα του και ζήτησε να του επιτραπεί να βλέπει συχνότερα τον αδερφό του.
«Διαμαρτύρομαι για την εμμονική συκοφάντηση και σπίλωση του οικογενειακού ονόματος και της προσωπικότητος του αδελφού μου, παράγοντας και διασπείροντας χαλκευμένες ειδήσεις, όθεν και ψευδείς, γύρω από τον βίο και την πολιτεία του, προβαίνοντας κιόλας σε κρίσεις και ένα είδος προδικασίας για μια υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Εκτός από τις υποψίες που εγείρει για τη σκοπιμότητα της επιμονής σε αυτό το θέμα, μου προκαλεί και μια πολύ δυσάρεστη διάθεση. Οι ειδήσεις που παράγονται είναι αφόρητοι όροι, κατά μείζονα λόγο δηλαδή ψευδείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό στη Μυτιλήνη το 1997 που δεν αφορά στον αδερφό μου. Ήταν μια κλήση μάρτυρα με πολλή φαντασιοπληξία που τον εμπλέκει σε μια υπόθεση με την οποία δεν έχει σχέση.

Αν αυτό το πράγμα αποτελεί δημοσιογραφία και δικαστικό ρεπορτάζ, ίσως θα έπρεπε κι εγώ να πιστεύω ότι είμαι ο Πάπας της Ρώμης. Είναι λυπηρό να ταΐζεται ο κόσμος με τέτοιες ανοησίες.

Θα ήθελα να έχω μια σταθερή επαφή μαζί του για να συζητήσουμε για τα θέματα που έχουμε. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδερφός μου. Θα έδειχνα όμως ούτως ή άλλως ενδιαφέρον, από τη στιγμή που γνώριζα ότι διώκεται αδίκως. Κάνω αυτή την παρέμβαση με μεγάλη δυσθυμία και δυσφορία εκ μέρους μου».

Πηγή: athensmagazine.gr