δράμα-αγωνιώδης-επιχείρηση-διάσωσης-777105
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.08.2022 | 09:45

Δράμα: Αγωνιώδης επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα με κεραυνούς

Στο όρος Φαλακρό, στη Δράμα έχει στηθεί μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για τον εντοπισμό τριών ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου ορεινής αντοχής.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, υπάρχει τουλάχιστον ένας άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του ενώ ακόμα ένας από τους τρεις είναι τραυματισμένος. 18 πυροσβέστες προσπαθούν να τους προσεγγίσουν και να τους διασώσουν με τα πόδια.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, κατά τη διάρκεια του ορειβατικού αγώνα έβρεχε και έπεφταν κεραυνοί, με τρεις από τους συμμετέχοντες να εγκλωβίζονται σε ένα σημείο της διαδρομής.

«Είναι δύσβατο σημείο και αυτό που κάνει δύσκολο την επιχείρηση. Η χαμηλή ορατότητα και το ότι έβρεχε καταρρακτωδώς, μαζί με κεραυνική δραστηριότητα, κάνουν την επιχείρηση πολύ δύσκολη. Ο αγώνας ήταν βραδινός και περιλαμβάνει 5 με 6 καταφύγια».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, «ένας εκ των τριών επικοινώνησε μέσω του 112 και κινητοποιηθήκαμε και εμείς. Ο ίδιος ο αθλητής έκανε λόγο ότι έχει υποθερμία και ότι οι άλλοι δύο λόγω των κεραυνών είναι κοντά του αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αθλητές».