Δολοφονία Γεωργίας από τον σύντροφό της: Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ -Οι «λάθος» κινήσεις του
Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της 41χρονης εγκύου, που εξαφανίστηκε από την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά και εντοπίστηκε η σορός της σε δασώδη περιοχή στη Χαλκιδική.
Ο σύντροφος της 41χρονης Γεωργίας, ο οποίος εμφανιζόταν στον αέρα εκπομπής ζητώντας από όποιον γνώριζε κάτι να απευθυνόταν στην Αστυνομία, κρατείται από τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες από την αρχή τον θεώρησαν ως βασικό ύποπτο, θέτοντας τον υπό διακριτική παρακολούθηση.
Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της Ασφάλειας, έβαλαν «φρένο» σε ταξίδι που επιχείρησε να κάνει ο 39χρονος, στην Αθήνα, με την δικαιολογία της παρουσίας του σε τηλεοπτική εκπομπή.
Οι αστυνομικοί, προκειμένου να τον εμποδίσουν να ταξιδέψει, σύμφωνα με πληροφορίες, του ανέφεραν πως είχαν κάποιο καρέ μιας γυναίκας που έμοιαζε με την Γεωργία και ήθελαν από αυτόν να επιβεβαιώσει εάν επρόκειτο για την σύντροφο του.
Έτσι, ο ίδιος φέρεται να ανέβαλε το εν λόγω ταξίδι καθώς δεν είχε δικαιολογία για να μην ακολουθήσει τους αστυνομικούς.
Αυτό που σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης είναι το γεγονός πως αν και τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης της 41χρονης, εμφανιζόταν ήρεμος, έπειτα από την έρευνα στο σπίτι του, εκεί όπου τους τελευταίους μήνες συγκατοικούσε με την 41χρονη, φαίνεται να είχε χάσει την ψυχραιμία του, ενδεχομένως υπό τον φόβο επιβαρυντικών στοιχείων σε βάρος του.
Κατά την διάρκεια της κρίσιμης αυτής έρευνας, εντοπίστηκαν πλήθος αποτυπωμάτων που ανήκαν στην 41χρονη, τον σύντροφο της καθώς και σε ακόμα ένα άτομο.
Από το πλήθος αυτών των αποτυπωμάτων, κατέληξαν οι Αρχές στο συμπέρασμα πως κάτι είχε γίνει μέσα στο σπίτι. Από την έρευνα μέσα από την βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ, διαπιστώθηκε πως το τρίτο άτομο του οποίου είχαν βρεθεί αποτυπώματα, ήταν σεσημασμένο για διάφορα αδικήματα, με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να φτάσουν στην ταυτότητά του.
Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας τον προσήγαγαν στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης και ο ίδιος φέρεται να «έσπασε» και να αποκάλυψε πως η Γεωργία είχε δολοφονηθεί από τον φίλο του και σύντροφό της, ενώ ο ίδιος είχε συμμετάσχει μόνο στη μεταφορά της σορού της, χωρίς να έχει σχέση με την ανθρωποκτονία.
Μάλιστα, ήταν ο άνθρωπος που φέρεται να υπέδειξε το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της εγκύου, η οποία είχε τοποθετηθεί μέσα σε κάποιο κουτί που προσομοίαζε με μπαούλο.
Η σορός της Γεωργίας έφερε αίματα στο στήθος ενώ στο σημείο έσπευσε ο ιατροδικαστής και από τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν, φέρεται η δολοφονία της να έγινε με κάποιο μαχαίρι, ενδεχομένως η κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο, ωστόσο απαντήσεις θα δώσει η νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί.
Την ίδια ώρα, οι Αρχές εκτιμούν ότι ο άνθρωπος που έστειλε μηνύματα από το κινητό της 41χρονης, δεν ήταν άλλος από τον σύντροφό της.
Αυτό προκύπτει από την ενεργοποίηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας , που έδειξαν -σύμφωνα με αστυνομικές πήγες- ότι ενώ ο ίδιος είχε πει στην κατάθεση του πως η Γεωργία δεν βρισκόταν σπίτι τους, είχε ενεργοποιηθεί η ίδια κεραία με του δικού του κινητού, γεγονός που αποκάλυψε πως οι δυο συσκευές βρισκόταν δίπλα.
Την ίδια ώρα, δεν πίστεψαν σε καμία περίπτωση ότι η 41χρονη θα μπορούσε να είχε πάρει το ποσό των 5.000 ευρώ, που ανέφερε στο μήνυμα προς τον σύντροφο τις, καθώς τα οικονομικά τους δεν ήταν σε καλή κατάσταση.
Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται, είναι ο σύντροφος της Γεωργίας και βασικός ύποπτος να μην ήθελε το παιδί που είχε στα σπλάχνα της η 41χρονη και γι’ αυτό το λόγο να είχαν μεταξύ τους προστριβές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και στη δολοφονία της.
Πάντως, πρόκειται για ένα άτομο το οποίο έχει ιστορικό βίας, καθώς πέντε φορές η αδερφή του τον έχει καταγγείλει και έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος του για τον ξυλοδαρμό της.
Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να κακοποιούσε και γυναίκες με τις οποίες διατηρούσε ερωτικές σχέσεις πριν από την 41χρονη.
Πάντως, ως τώρα, ο άντρας της φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του στο έγκλημα, ωστόσο οι αστυνομικοί έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια τους βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο εμφανίζονται οι δύο άνδρες να μεταφέρουν κάτι βαρύ.
ΕΛ.ΑΣ: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 41χρονης
Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ανάφερει ότι εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών και συγκεκριμένα, του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονης εγκύου στην περιοχή της Καλαμαριάς.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι δύο άνδρες της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς.
Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα χρηματικό ποσό.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Προτεινόμενα άρθρα
31.07.2026 | 18:25
31.07.2026 | 17:03






