Διπλασιάστηκαν οι απάτες στις online αγορές

Η αλματώδης αύξηση των on line καταναλωτών και οι απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου δεν απογείωσαν μόνο το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα, αλλά σχεδόν διπλασίασαν και τις περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα περιστατικά έφτασαν τα 891 πέρυσι από 510 το 2015. Θύματα των on line «χρυσοδάχτυλων» πέφτουν όχι μόνο απλοί καταναλωτές αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης καλό είναι:

  • Συναλλαγές και αγορές να γίνονται μόνο από γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες
  • Με χρήση προπληρωμένων καρτών ή με αντικαταβολή κατά την παραλαβή του προϊόντος. Ο τζίρος στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα έφθασε τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2016.  Μάλιστα, 6 στους 10 καταναλωτές έκαναν πάνω από το 80% των on line αγορών τους από ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα.

Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες για on line αγορές είναι ταξιδιωτικές υπηρεσίες, διαμονή σε καταλύματα, ηλεκτρονικά και περιφερειακός εξοπλισμός αλλά και είδη ένδυσης και υπόδησης στα οποία μάλιστα καταγράφεται μεγάλη αύξηση.

πηγή: ΕΡΤ1

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠΑΤΕΣ, ONLINE ΑΓΟΡΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!