Δήμος και ιδρύματα κληρονόμησαν 200.000 ευρώ και ακίνητα από δυο αδέρφια - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
27
Μάι
Back

Δήμος και ιδρύματα κληρονόμησαν 200.000 ευρώ και ακίνητα από δυο αδέρφια

Η Μαρία Κυριακού, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες, και ο αδερφός της Γιάννης, που αγαπούσαν πολύ τον τόπο τους, κληροδότησαν την περιουσία τους, ακίνητα αλλά και χρηματικά ποσά ύψους 200.000 ευρώ, στο Δήμο Αλμυρού και σε ιδρύματα για τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Κυριακού κληροδοτεί στο Δήμο Αλμυρού « την οικία της πλησίον της πλατείας στην πάροδο Μιχοπούλου, με το «φιλέτο» οικόπεδό της και με την εντολή να στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και δυο αγροτεμάχια, το ένα 20,5 στρεμμάτων στο Κρόκιο και το δεύτερο 5,5 στρ., το οποίο βρίσκεται μεταξύ Ευξεινούπολης και Αλμυρού. Μάλιστα, στη διαθήκη της προσδιορίζει ότι το ενοίκιο του μεγάλου χωραφιού, θέλει να δίδεται ως ενίσχυση του «Σπιτιού Γαλήνης του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού».

Επίσης, κληροδοτεί περίπου 100.000 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και 100.000 ευρώ στην «Κιβωτό του Κόσμου» του πατρός Αντωνίου, ίδρυμα το οποίο βοηθάει επίσης παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η Μαρία Κυριάκου, δεν απέκτησε παιδιά και με την πράξη αυτή, στο κλείσιμο της ζωής της, θα βοηθήσει εκατοντάδες παιδιά. Η διαθήκη της ανοίχτηκε πρόσφατα και δημοσιοποιείται στο almyros.gr.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!