δήμος-ηρακλείου-καταδικάστηκε-ο-επιχ-382016
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.10.2021 | 14:29

Δήμος Ηρακλείου: Καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας που πέταξε δυναμιτάκι σε υπάλληλο καθαριότητας

Δήμος Ηρακλείου: Σε 35 μήνες φυλάκιση και 200 ημέρες με χρηματική ποινή καταδικάστηκε από το Δικαστήριο ο επιχειρηματίας που πέταξε δυναμιτάκι σε υπάλληλο καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου. Καθώς ο 42χρονος επιχειρηματίας έχει λευκό ποινικό μητρώο η ποινή επιβλήθηκε με αναστολή,  με τον επιχειρηματία να προχωρά σε έφεση. Από την άλλη πλευρά ο εργαζόμενος αθωώθηκε από τη μήνυση που είχε κατατεθεί σε βάρος του από τον επιχειρηματία.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη επίθεση που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα σε εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου, μετά από αυτή πέρυσι το Νοέμβριο. 

Τί υποστηρίζεται από την πλευρά του 42χρονου

Σύμφωνα με την δικηγόρο του 42χρονου επιχειρηματία, κα. Ελπίδα Μανουρά μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα έχει προσκομιστεί και ο ιατρικός του φάκελος που δίνει απαντήσεις σε πολλά. Υποστηρίζεται ακόμα ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει κανένα και ζήτησε συγγνώμη και από τον εργαζόμενο και από τους συναδέλφους του.

Μιχάλης Καρασάββας: Δεν φταίνε σε τίποτα οι υπάλληλοι της καθαριότητας

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου, Μιχάλης Καρασάββας σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει πως “οι υπάλληλοι της καθαριότητας δεν φταίνε σε τίποτα, να δέχονται βρισιές, κατάρες και τραμπουκισμούς”.

ΔΥΝΑΜΙΤΑΚΙ_ΚΡΗΤΗ_ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ

Αντίδημαρχός Ηρακλείου: Δικαίωση η δικαστική απόφαση

Ανάρτηση σχετική με την δικαστική απόφαση έκανε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη τονίζοντας αφενός ότι η “οποιαδήποτε μορφή βίας προς τον οποιοδήποτε είναι έτσι κι αλλιώς καταδικαστέα”, κσι αφετέρου πως “η δικαστική απόφαση σχετικά με την πρόσφατη επίθεση στο κέντρο του Ηρακλείου προς υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας, δικαιώνει όλους εκείνους τους ανθρώπους που εντίμως και αξιοπρεπώς εργάζονται σε αυτό το ιδιαίτερο και δύσκολο πόστο”.

Αθωώθηκε ο εργαζόμενος της καθαριότητας

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου την 18/10/21, το Σώμα καταδίκασε ομόφωνα την πράξη αυτή και σημείωσε «καταδικάζουμε άλλη μια επίθεση εις βάρος εργαζομένων της Καθαριότητας εν ώρα υπηρεσίας. Τα δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα. Επί της Ιδομενέως έγινε το περιστατικό, μπροστά από το Τρανταλίδδειο. Οι άνθρωποι πήγαν να πάρουν τους κάδους που είναι εκεί και ο καταστηματάρχης πέταξε ένα δυναμιτάκι στην κοπέλα. Παρενέβην ο οδηγός και τότε ο καταστηματάρχης τους πέταξε και ραφινέλαιο για να τους βάλει φωτά. Υπάρχει βίντεο για αυτό», είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Βαρδαβάς.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «το κακό είναι ότι ο πολίτης έκανε και αυτός μήνυση με αποτέλεσμα να κρατηθεί και ο εργαζόμενος του Δήμου. Κάτι πολύ άσχημο και οδυνηρό για την οικογένεια του, να τον βλέπει να προσέρχεται με χειροπέδες στο Δικαστικό Μέγαρο».

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ

«Επειδή έχουμε διάφορα περιστατικά, είτε από μεθυσμένους, είτε από πολίτες που ενοχλούνται από το θόρυβο των απορριμματοφόρων, είτε για την ώρα που γίνεται η αποκομιδή, είτε για άλλους λόγους, θα ήθελα το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει αυτά τα περιστατικά που γίνονται σε εργαζομένους την ώρα του καθήκοντος», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Δήμος από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό του εργαζόμενου, καλύπτοντας μάλιστα και όλα τα δικαστικά έξοδα. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης και να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηριχθεί το προσωπικό του Δήμου και ο εργαζόμενος συγκεκριμένα.