δημήτρης-λιγνάδη-με-ποιον-γνωστό-κρατ-878300
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.03.2021 | 16:26

Δημήτρης Λιγνάδη : Με ποιον γνωστό κρατούμενο βρίσκεται στον ίδιο θάλαμο

Mια διαφορετική καθημερινότητα αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης, που κρατείται προφυλακισμένος, στις φυλακές της Τρίπολης κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή.

O πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται στη φυλακή που είναι γεμάτη με καταδικασμένους για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης «μοιράζεται» τον ίδιο θάλαμο των φυλακών με τον 38χρονος πρώην προπονητή που κατηγορείται για το βιασμό της 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας.

Οι δύο προσωρινά κρατούμενοι βρίσκονται στον ίδιο εκ των συνολικά πέντε θαλάμων της φυλακής μαζί με ακόμη 19 συγκρατουμένους τους για ειδεχθή εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και προαυλίζονται μαζί.

Και οι δυο οδηγήθηκαν στη φυλακή με ένα μήνα διαφορά (ο πρώην προπονητής κρίθηκε προφυλακιστέος στις 28 Ιανουαρίου και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης στις 26 Φεβρουαρίου) και κατά τραγική ειρωνεία οι υποθέσεις και των δυο ήρθαν στο φως μετά από τη γενναία στάση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου να σπάσει πρώτη την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής που αφήνει ατιμώρητα αυτά τα εγκλήματα.

Και οι δυο, σύμφωνα με το CNN Greece, συνελήφθησαν κατόπιν σχετικού εντάλματος που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές, προφυλακίστηκαν για λόγους αποφυγής τέλεσης νέων αδικημάτων, ενώ οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Ο μεν πρώην προπονητής απολογούμενος υποστήριξε ότι δεν υπήρξε βιασμός αλλά ερωτική σχέση με τη συναίνεση της ανήλικης σοκάροντας την κοινή γνώμη με τις περιγραφές του καθώς ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη ήταν εκείνη που τον κοίταζε λάγνα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης από την άλλη αρνείται όλες τις αποδιδόμενες κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες καταθέσεις» αφού: «ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό-σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική-σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Πώς είναι η ψυχολογία του

Ο Γιάννης Λιγνάδης, ο άνθρωπος που βρίσκεται πιο κοντά από τον καθένας στον σκηνοθέτη, μίλησε για τον αδερφό του και για το λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εις βάρος του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ευτυχείτε» ο Γιάννης Λιγνάδης τόνισε ότι έχει καταρρακωθεί η ψυχολογία του σκηνοθέτη μετά τις καταγγελίες για βιασμό που τον οδήγησαν στην προφυλάκιση.

«Δε γνωρίζω επακριβώς σε τι ψυχολογική κατάσταση είναι ο αδερφός μου. Από τη χροιά της φωνής του καταλαβαίνω ότι είναι εντάξει. Όσο εντάξει μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που έχει ισοπεδωθεί σε ηθικό και ψυχικό επίπεδο και έχει καταδικαστεί από το λαϊκό δικαστήριο» ανέφερε ο Γιάννης Λιγνάδης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δείχνε να έχει προσαρμοστεί γενικά στις νέες συνθήκες της ζωής του παρότι παραμένει απρόσιτος. Δεν ζητά κάτι ιδιαίτερο και τρώει κανονικά τα φαγητά της φυλακής.

Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης είναι σχεδόν αμίλητος, παρακολουθεί τηλεόραση ενώ εξαντλεί τα περιθώρια επικοινωνίας που έχει μιλώντας με τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια.

Εν τω μεταξύ, σιγά σιγά ανοίγουν τα στόματα γύρω από την υπόθεση Λιγνάδη και τα γεγονότα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και προκαλούν σοκ καθώς και την οργή της ελληνικής κοινωνίας.

Ο προπονητής

Η 21χρονη σήμερα πρωταθλήτρια αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα συνέβησαν με τον προπονητή της πριν από 10 χρόνια. Όπως είπε, ήδη από τα εννιά της χρόνια, ο προπονητής, που κρίθηκε προφυλακιστέος, την παρενοχλούσε λεκτικά. «Τι ωραίο μωρό είσαι εσύ» και «Τι ωραίο σώμα έχεις», της έλεγε μεταξύ άλλων.

Ο προπονητής, ένα χρόνο αργότερα, όταν βρίσκονταν σε αποστολή στο Γαλαξίδι, σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, μπήκε στο δωμάτιό της, την κατέβασε από το κρεβάτι, έκατσε επάνω της και άρχισε να την φιλάει στο στόμα. Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο βιασμός της για πρώτη φορά έγινε το 2011, και πάλι στο Γαλαξίδι. Η αθλήτρια κατέθεσε ότι την έσυρε στο αυτοκίνητό του και τη βίασε. Την επόμενη ημέρα τη βίασε στο δωμάτιο που κοιμόταν ο πατέρας της.

Η 21χρονη κατέθεσε για τις πιέσεις που δεχόταν από τον κατηγορούμενο, αλλά και τους εκβιασμούς του, προκειμένου να μην μιλήσει. Μάλιστα, μία ημέρα αφότου κατέθεσε η Σοφία Μπεκατώρου και έγινε γνωστό ότι και άλλη αθλήτρια της ιστιοπλοΐας βιάστηκε, ο 38χρονος σήμερα προπονητής της έστειλε μήνυμα, προσπαθώντας να την πείσει ότι τα όσα συνέβησαν μεταξύ τους ήταν… νόμιμα.

Ο 38χρονος επέμεινε να αρνείται τον βιασμό και ανέφερε πως είχε ερωτική σχέση με την ανήλικη, όχι όταν εκείνη ήταν 11 χρονών αλλά αργότερα, ενώ τονίζει πως «υπήρχε συναίνεση» για όσα έγιναν σε βάρος της ανήλικης.

Ο 38χρονος φέρεται να είπε απολογούμενος, πως εξακολουθεί να αγαπά την αθλήτρια: «Την αγαπάω ακόμα. Ξέρω ότι θα τιμωρηθώ, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έγινε. Να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ» είπε σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αποδεχόμενος την ποινική μεταχείριση που θα αντιμετώπιζε με το τέλος της διαδικασίας απολογίας, φέρεται να είπε: «Να με στείλετε στη φυλακή, όμως να ξέρετε πως όταν κάναμε σχέση δεν ήταν 11 ετών. Είχε συμπληρώσει τα 13 της χρόνια».