δίκη-χρυσής-αυγής-αύριο-η-απόφαση-για-τ-586875
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.10.2020 | 19:27

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Συνεχίζεται αύριο η συνεδρίαση για τα ελαφρυντικά στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο αναμένεται να συνεχίσει αύριο στις 11 το πρωί με αγορεύσεις των συνηγόρων του κατηγορούμενων βουλευτών.

Νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας και στη νέα της πρόταση ζήτησε να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά για όσους κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Στη νέα, αλλαγμένη σε σχέση με την αρχική της πρόταση, η εισαγγελέας, ζητά να αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου για συγκεκριμένους ενόχους, που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμέλημα ή και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, όχι όμως για όσους κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Το δικαστήριο επανήλθε μετά τη διακοπή και πριν λάβουν τον λόγο οι συνήγοροι, η εισαγγελέας ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού που έδωσε στους τρεις πρώην βουλευτές (Κουκούτση, Μπούκουρα, Αλεξόπουλο) και σε κάθε άλλο κατηγορούμενο ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ένταξη χωρίς να έχει άλλη κακουργηματική πράξη που να συνδέεται με την οργάνωση.

Η εισαγγελέας διευκρίνισε ότι αυτό δεν αφορά τους επτά πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Παπάς, Γερμενής, Ματθαιόπουλος) και άλλους κατηγορούμενος όπως ο Γιώργος Ρουπακιάς, οι δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν, οι συνεργοί στη δολοφονία Φύσσα, οι καταδικασθέντες για Αντίπνοια, Συνεργείο, οι κατηγορούμενοι για επίθεση στους αλιεργάτες κλπ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η εισαγγελέας στη νέα της πρόταση ζήτησε:

Ελαφρυντικά για πρότερο έντιμο βίο για όλους όσους έχουν ενοχή για πλημμέλημα.

Να δοθεί ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου σε όλους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, αρκεί να μην έχουν προσωπική εμπλοκή σε βαριές κατηγορίες.

Παρά ταύτα, σε ό,τι αφορά τον σκληρό πυρήνα της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής -που έφθασαν να εκλιπαρούν με απίθανους ισχυρισμούς για ελαφρυντικά- η πρόταση είναι απορριπτική ως προς τα ελαφρυντικά.