Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα του Γ.Λαγού για εξαίρεση δικαστών

«Δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για να δικαιολογήσουν υπόνοιες αμεροληψίας» ανέφερε το δικαστήριο αποτελούμενο από τις Εφέτες Καλατζή Άννα, Παναγιώτου Παγώνα και Πρόεδρο την Αποστολοπούλου Αθανασία, να παίρνει θέση στην έδρα κι απέρριψε την αίτηση του Ιωάννη Λαγού για εξαίρεση των δικαστών.

Η πρόεδρος σημείωσε πως παρότι ο Ιωάννης Λαγός υποστήριξε ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας του από ΜΜΕ, Πρόεδρο Δημοκρατίας και πολιτικούς, το ΕΔΔΑ έχει κρίνει ότι οι δημόσιες δηλώσεις αποτελούν παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας. «Πλην όμως αυτές οι δηλώσεις έγιναν εκτός δικαστηρίου. Δεν προέκυψαν πράξεις ή παραλείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δικαιολογήσουν μεροληψία» σημείωσε η έδρα του δικαστηρίου.

Ως εκ τούτου, η έδρα που κληρώθηκε για να αποφανθεί επί του αιτήματος Λαγού αποχώρησε για να αναλάβει και πάλι με την αρχική της σύνθεση, προεδρευούσης της Μαρίας Λεπενιώτη και να συνεχίσει η διαδικασία.

Μετά από την απόρριψη της αίτησης Λαγού ανέβηκε στην έδρα το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής και κατόπιν συνεννόησης με την εισαγγελέα η πρόεδρος έδωσε διακοπή της δίκης για αύριο στις 11 το πρωί. Αύριο το πρωί αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας επί των ποινών μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΛΑΓΟΣ, ΑΙΤΗΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!