δικάζονται-αστυνομικοί-για-θανατηφό-406380
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.01.2018 | 20:22

Δικάζονται αστυνομικοί για θανατηφόρο τροχαίο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Νεάπολης θα καθίσουν αύριο τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούμενοι για τρεις χωριστές υποθέσεις που σχετίζονται μεταξύ τους. Η κύρια υπόθεση αφορά

δυο αστυνομικούς οι οποίοι δικάζονται κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, ψευδορκία κατ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση και υπόθαλψη εγκληματία κατ εξακολούθηση.

Οι δυο αστυνομικοί κατηγορούνται ότι τον Ιούλιο του 2013 που ήταν πλήρωμα περιπολικού που εκτελούσε βάρδια, προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 18χρονο από τη Νεάπολη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το περιπολικό κινούνταν επί της εθνικής οδού όπου ξαφνικά είδαν μπροστά τους έναν πεζό ηλικιωμένο από τη δεξιά πλευρά του δρόμου με κατεύθυνση προς Νεάπολη. Οι δυο αστυνομικοί προσπάθησαν να τον αποφύγουν, την τελευταία στιγμή τον χτύπησαν ελαφρά στο αριστερό χέρι ωστόσο κατηγορούνται ότι έκαναν έναν ελιγμό με αποτέλεσμα να κλείσουν τον δρόμο στο 18χρονο παιδί που κινούνταν στο δρόμο με το μηχανάκι του. Το μηχανάκι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε μια ελιά ενώ το παιδί υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Από την πλευρά τους οι δυο αστυνομικοί αρνούνται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση και υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι βρέθηκαν στο σημείο μετά που σημειώθηκε το τροχαίο προκειμένου να επιληφθούν της υπόθεσης και σε καμία περίπτωση δεν το προκάλεσαν.

Ωστόσο το δικαστήριο με βάση στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προανακριτικά θεωρεί ότι οι δυο αστυνομικοί ήταν εκείνοι που προκάλεσαν το τροχαίο και παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα του 18χρονου έκανε πραγματικό αγώνα προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία από κάμερες και μαρτυρίες για την υπόθεση, προκειμένου αυτή να φτάσει στα δικαστήρια. Η ίδια έφτασε μέχρι τον Πρωθυπουργό με επιστολή της για την ανάδειξη, όπως λέει, της αλήθειας!

Τραγική ειρωνεία: Ο πατέρας του παιδιού τραυματιοφορέας του ΕΚΑΒ ήταν εκείνος που έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος λίγα λεπτά μετά Αρνούνται κάθε εμπλοκή

Παράλληλα, εξ αιτίας αυτής της κύριας υπόθεσης παραπέμπονται δικάζονται δυο ακόμα αστυνομικοί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεάπολης ο πρώτος με την κατηγορία της ψευδορκίας και ο άλλος για παράβαση καθήκοντος με τις υποθέσεις αυτές να συνδέονται με την πρώτη.

Σημειώνεται ότι άπαντες οι συνήγοροι υπεράσπισης αρνούνται την εμπλοκή του περιπολικού στο τροχαίο. Για την υπόθεση διενεργήθηκε ΕΔΕ από υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛΑΣ η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες και είναι επιβαρυντική για τους ελεγχόμενους αστυνομικούς. Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής οι συνήγοροι κ. Νικηφόρος Παπαδακης, Βαγγέλης Στρατουδακης και Θεοχαρης Στιβακτακης υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ευθύνες σε βάρος των αστυνομικών.

Ο συνήγορος του αξιωματικού που παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος, Γιάννης Παπαδάκης μιλώντας στο cretalive τόνισε ότι ο εντολέας του υποστηρίζει ότι έχει αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία εμπλοκή το περιπολικό στο τροχαίο τα οποία θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και έχει ζητήσει την εξέταση του συντάξαντος την ΕΔΕ ο οποίος όμως όπως υποστηρίζεται αποφεύγει την εξέταση του στο δικαστήριο καθώς είναι μηνυόμενος και κατηγορούμενος από τον εντολέα του.

Πηγή: cretalive.gr