διενεργούνται-δυο-έρευνες-για-τον-ξυλ-99576
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.08.2016 | 13:33

Διενεργούνται δυο έρευνες για τον ξυλοδαρμό του Ακ. Τσοχατζόπουλου

Το περιστατικό με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, υπό διπλή έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα (έντυπα και ηλεκτρονικά), ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται ότι ξυλοκοπήθηκε από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο, στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ και για ασήμαντη αφορμή. Η διένεξη ξεκίνησε όταν ο πρώην υπουργός διαμαρτυρήθηκε σε έναν κρατούμενο για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν. Τότε, ο Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου λέγοντάς του «τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα». Πάντως, σύμφωνα με δικηγορικούς κύκλους δεν υπήρξε ξυλοδαρμός, ούτε τραυματισμός κρατούμενου, ειδικά του πρώην υπουργού. Μετά το περιστατικό ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε αναφορά διαμαρτυρίας στον εποπτεύοντα τις φυλακές Κορυδαλλού εισαγγελέα.

Συμφώνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήδη, διενεργούνται δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες. Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά, σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο των φυλακών και η ενημέρωση που είχε το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έκανε λόγο για ξυλοδαρμό.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ