διακινητές-έσπασαν-το-αστυνομικό-μπλ-460227
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.03.2018 | 15:34

Διακινητές έσπασαν το αστυνομικό μπλόκο και πέταξαν την κοκαΐνη στο δρόμο

Πάτησαν γκάζι και προσπάθησαν να ξεφύγουν από το μπλόκο που τους είχαν στήσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, δυο νεαροί Έλληνες οι οποίοι επιχείρησαν να ξεφορτωθούν τη σημαντική ποσότητα κοκαΐνης που είχαν μαζί τους πετώντας την από το παράθυρο στο οδόστρωμα της παλιάς εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την διάρκεια της οποίας οι διακινητές ηλικίας 30 και 27 χρόνων εγκλωβίστηκαν, αλλά αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς σπρώχνοντάς τους βίαια στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις χειροπέδες. Τελικά, συνελήφθησαν και στον δρόμο βρέθηκε η συσκευασία που είχαν πετάξει και περιείχε 160 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ στο αυτοκίνητό τους που κατασχέθηκε βρέθηκαν 430 ευρώ, αποδείξεις διοδίων και έγγραφα μεταφοράς χρημάτων.

Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν στο 59ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού ακόμη δυο 18χρονους Έλληνες, οι οποίοι προπορεύονταν με μοτοσικλέτα για να ενημερώνουν τους συνεργούς τους για την ύπαρξη αστυνομικών μπλόκων. Εκτός από τη μηχανή, στην κατοχή τους κατασχέθηκαν δύο κινητά και 270 ευρώ. Και οι τέσσερις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ο οποίος απήγγειλε στους δυο διακινητές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών και αντίσταση και στους 18χρονους άσκησε δίωξη για συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών.