δεδδηε-για-φωτιά-σε-γλυφάδα-βούλα-δε-1028971
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.06.2022 | 20:41

ΔΕΔΔΗΕ για φωτιά σε Γλυφάδα – Βούλα: Δεν ξεκίνησε από έκρηξη σταθμού

Η φωτιά στην Βούλα και τη Γλυφάδα το μεσημέρι του Σαββάτου δεν ξεκίνησε από έκρηξη υποσταθμού» ξεκαθαρίζει ο ΔΕΔΔΗΕ αδειάζοντας ουσιαστικά τους δημάρχους της περιοχής.

Συγκεκριμένα πηγές του ΔΕΔΔΗΕ απάντησαν στις αναφορές του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΕΗ, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, που είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι και το Πανόραμα Βούλας, ξεκίνησε από υποσταθμό μας».

Ωστόσο, ο οργανισμός δεν αποκλείει ότι μπορεί να έγινε κάποια έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο σημείο, ενώ επιβεβαιώνει ότι έγιναν και διακοπές ρεύματος.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε: «Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε σήμερα πυρκαγιά στη Γλυφάδα μας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων, στους πρόποδες του Υμηττού, μετά το τέρμα της οδού Μετσόβου», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπανικολάου και συνέχισε:

«Άμεσα κινητοποιηθήκαμε η Πυροσβεστική, η πολιτική μας προστασία και οι εθελοντές μας και συνδράμαμε με όλα τα επίγεια μέσα που διαθέτουμε. Πολύ σύντομα έσβησε χαμηλά στις παρυφές του Υμηττού στη Γλυφάδα η φωτιά και δεν κινδύνευσε κανένας συμπολίτης μας και καμία κατοικία».

«Δυστυχώς ο αέρας είναι πολύ δυνατός και η μάχη συνεχίζεται τώρα στην κορυφογραμμή και στην πλευρά του Υμηττού προς Βούλα με τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την ασταμάτητη προσπάθεια. Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή στην πλευρά της Γλυφάδας και ήδη στείλαμε δυνάμεις – υδροφόρες και οχήματα – στην πλευρά της Βούλας», κατέληξε στην ανάρτησή του.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Γλυφάδας ανάρτησε φωτογραφίες από τον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στον οποίο αποδίδει τη φωτιά.