daily-star-h-ελλάδα-μπορεί-να-γίνει-στόχος-τρομο-323987
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.07.2018 | 17:13

Daily Star: H Ελλάδα μπορεί να γίνει στόχος τρομοκρατών το καλοκαίρι

Ανάμεσα στους πιθανούς στόχους μιας Βρετανίδας τζιχαντίστριας είναι και η Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Star.

Βρετανοί πράκτορες έχουν πληροφορίες που δείχνουν ότι η Σαμάνθα Λιθγουάιτ έχει στρατολογήσει δεκάδες γυναίκες, ανάμεσά τους κάποιες που έχουν ασπαστεί το Ισλάμ όπως η ίδια, προκειμένου να κάνουν «χτυπήματα» σε δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης, αναφέρει το δημοσίευμα. Η MI5, σύμφωνα με την εφημερίδα πάντα, πιστεύει ότι μέλη του ISIS και της Αλ Κάιντα θέλουν να πραγματοποιήσουν κάποια «θεαματική» επίθεση αυτό το καλοκαίρι.

Η Ελλάδα, οι ακτές της Ισπανίας, τα Κανάρια Νησιά, η Τουρκία και η Κύπρος είναι ανάμεσα στους πιθανούς στόχους, όπως και θέρετρα στη Βρετανία, σύμφωνα με την Daily Star. Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες προέρχονται από κρυπτογραφημένα email, τηλεφωνήματα και από τις υπηρεσίες πληροφοριών άλλων χωρών.

Η 34χρονη Λιθγουάιτ, ή «Λευκή Χήρα» είναι η Νο1 καταζητούμενη γυναίκα τρομοκράτης στον κόσμο. Θεωρείται ότι είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό δεκάδων επιθέσεων αυτοκτονίας στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Μητέρα τεσσάρων παιδιών, υπάρχει ο φόβος ότι έχει στρατολογήσει έως και 30 τρομοκράτες, που έχουν διδαχτεί πώς να φτιάχνουν γιλέκα με εκρηκτικά και να επιλέγουν τους δικούς τους στόχους.

«Είναι μέντορας δεκάδων γυναικών τρομοκρατών και προτιμά τις λευκές που ασπάζονται το Ισλάμ γιατί πιστεύει ότι τις υποπτεύονται λιγότερο οι αρχές ασφαλείας. Εχει πείσει πολλές εξτρεμίστριες ότι πρέπει να θυσιάσουν τη ζωή τους να θέλουν να είναι πραγματικές δούλες του Ισλάμ. Η Λιθγουάιτ εκμεταλλεύεται τις πολύ ευάλωτες γυναίκες, που είναι εύκολο να τις χειραγωγήσει», δήλωσε πηγή της Daily Star.

Είναι περικυκλωμένη από σωματοφύλακες και εμπιστεύεται ελάχιστους ανθρώπους, σχεδόν μόνο γυναίκες και για αυτό έχει αποδειχθεί τόσο δύσκολη η σύλληψή της, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η Λιθγουάιτ μεγάλωσε στο Ολσμπουρι της Βρετανίας και ασπάστηκε το Ισλάμ στην εφηβεία της. Αργότερα, παντρεύτηκε τον γεννημένο στην Τζαμάικα Ζερμέν Λίντσεϊ. Απέκτησε το παρατσούκλι «Λευκή Χήρα» όταν εκείνος μετείχε στις επιθέσεις στο Λονδίνο, στις 7 Ιουλίου 2005, βάζοντας τέλος στη ζωή του, σκοτώνοντας άλλα 26 άτομα.

Ας σημειωθεί ότι η εφημερίδα Daily Star είναι ταμπλόιντ και επιρρεπής στα ρεπορτάζ που προκαλούν αίσθηση, ενώ η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν.