δ-ν-προποντίδας-όχι-στη-δημιουργία-387138
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.11.2019 | 09:11

Δ. Ν. Προποντίδας: “Όχι στη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στη Ν. Τένεδο”

Απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Προποντίδας η αίτηση ιδιώτη για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στη Ν. Τένεδο. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της σημερινής κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι κρίθηκε ότι το θέμα θα επηρεάσει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Η σχετική απόφαση αποτελείται από δύο σκέλη. Στο πρώτο αποφασίζεται η απόρριψη της συγκεκριμένης αίτησης και στο δεύτερο δηλώνεται η γενική θέση του Δήμου για αδυναμία λειτουργίας ανάλογων δομών.

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς στην εισήγησή του ξεκαθάρισε ότι η άρνηση για λειτουργία δομής προσφύγων δεν απορρέει από ρατσιστικά κίνητρα αλλά πραγματικές καταστάσεις και αδυναμίες. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ν. Προποντίδας είναι ένας τουριστικός Δήμος, ο οποίος δέχεται χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο και οι ανάγκες για υποδομές διαρκώς μεγαλώνουν. Οι δυσκολίες στην ύδρευση, που επιτείνονται εξαιτίας της παρατεταμένης λειψυδρίας, αλλά και η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου αποδεικνύουν την πραγματική αδυναμία που υπάρχει. “Αν προστεθούν σε όλα αυτά οι πολλές αυθαίρετες κατοικίες στο Δήμο μας, που δεν υδροδοτούνται και δεν διαθέτουν σύστημα αποχέτευσης, καθώς και η πληθυσμιακή αύξηση του καλοκαιριού (από 40.000 σε 400.000), η θέση μας είναι απόλυτα λογική και δικαιολογημένη” ανέφερε χαρακτηριστικά.