χρυσοχοΐδης-δεν-θα-πραγματοποιηθεί-φ-138342
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.11.2020 | 12:48

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η πορεία για το Πολυτεχνείο

Την ακύρωση της φετινής πορείας για το Πολυτεχνείο, λόγω του νέου καθολικού lockdown, ανακοίνωσε και επίσημα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ επισήμανε ότι όπως δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, έτσι δεν θα γιορτάσουμε και το Πολυτεχνείο.

«Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν, το ίδιο θα γίνει με το Πολυτεχνείο. Όταν θα ανοίξει η χώρα, θα είμαστε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε τις μεγάλες γιορτές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι μέρα και νύχτα στους δρόμους και θα πραγματοποιεί σαρωτικούς ελέγχους, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τηρούνται τα μέτρα.

Η ανακοίνωση του υπουργού έρχεται μία μέρα μετά την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-74 (Σ.Φ.Ε.Α.), για πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και της πορείας προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Η ανακοίνωση του Σ.Φ.Ε.Α.

«47 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, ο αγώνας για “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” συνεχίζεται.

Tο Δ.Σ. του Συνδέσμου, στη συνεδρίασή του στις  04/11/2020, αποφάσισε ομόφωνα: «Καλεί το λαό και τη νεολαία να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις τιμής για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σπύρος Χαλβατζής και ο γενικός γραμματέας Νίκος Τριανταφύλλου.