χρήστος-παππάς-σκόπευα-να-παραδοθώ-τ-201230
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.07.2021 | 09:06

Χρήστος Παππάς: «Σκόπευα να παραδοθώ τον επόμενο μήνα»

Σχεδόν 9 μήνες μετά την ποινή κάθειρξης 13 ετών και 3 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που του είχε επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο καταδικασθείς «νούμερο 2» της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, συνελήφθη στου Ζωγράφου το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ίδιος φέρεται να δήλωσε πως «σκόπευε να παραδοθεί τον επόμενο μήνα».

Ωστόσο, ο συνήγορος του που μίλησε στο ίδιο μέσο ανέφερε πως το μόνο που ρώτησε τον ίδιο είναι εάν είχε λάβει μια επιστολή που του είχε στείλει.

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής συνελήφθη, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, σε διαμέρισμα που ήταν καταχωρημένο σε διαφορετικό όνομα.

Ο Παππάς κρυβόταν σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου με μια γυναίκα 52 ετών από την Ουκρανία που τον υπέθαλπε και η οποία συνελήφθη.

«Μας έκανε εντύπωση γιατί τα παντζούρια ήταν συνέχεια κλειστά» λέει μια γειτόνισσα στο Sputnik, ενώ άλλη αναφερόμενη στη σύλληψη σημειώνει πως «γύρω στις 9.30 με 10 είχε κλείσει το στενό, καθόμουνα στο μπαλκόνι εκείνη την ώρα, συνειδητοποίησα ότι κάτι γίνεται, ήταν αθόρυβοι, διακριτικοί και αποτελεσματικοί απ’ ότι φάνηκε».

«Με την γυναίκα που έμενε στο ισόγειο μόνο μια καλημέρα λέγαμε επειδή τη συναντούσα με τον σκύλο της» πρόσθεσε.

Άλλος γείτονας από το διαμέρισμα όπου έγινε η σύλληψη ανέφερε πως δεν είχε δει τον Παππά αλλά έβλεπε την 52χρονη.

«Δεν τον είχα δει. Την κυρία την έβλεπα. Είναι πάνω από τρία χρόνια. Λέγαμε μία καλησπέρα. Είχε ένα σκύλο και τον έβγαζε βόλτα. Τώρα κατάλαβα ότι ήταν Ουκρανή. Δεν ξέρω αν έμπαινε κάποιος στο διαμέρισμα. Συνήθως τα παντζούρια ήταν κλειστά. Δε μου είχε κάνει εντύπωση αυτό. Τώρα αντιλήφθηκα την επιχείρηση της αστυνομίας από τους δημοσιογράφους» είπε χαρακτηριστικά.