χρ-βολικάκης-ζητώ-συγγνώμη-δε-ξέρω-α-929940
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.08.2021 | 16:47

Χρ. Βολικάκης : «Ζητώ συγγνώμη, δε ξέρω αν θα συνεχίσω τη ποδηλασία»

Συντετριμμένος εμφανίστηκε μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ ο 33χρονος πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης, καθώς η προσπάθεια του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ολοκληρώθηκε με μία εμφάνιση που δεν ήταν αντιπροσωπευτική των επιδόσεών του.

Στο τελευταίο από τα 4 αγωνίσματα του Omnium, στο αγώνισμα των πόντων, ο Βολικάκης εγκατέλειψε στον 78ο από τους 100 γύρους έχοντας συλλέξει έναν βαθμό, στο 1ο από τα 10 sprint. Στο αγώνισμα αυτό, βαθμολογούνται οι 4 πρώτοι αθλητές στο sprint που έρχεται κάθε 10 γύρους, όσοι κλείσουν γύρο άλλους αθλητές παίρνουν 20 πόντους και όσοι δεχθούν γύρο χάνουν 20 πόντους. Ο Βολικάκης ξεκίνησε δυναμικά όμως στη συνέχεια δεν είχε τα κατάλληλα πλασαρίσματα, δεν είχε την ψυχολογία και τις δυνάμεις και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με 22 γύρους να απομένουν.

«Δεν ξέρω τι να πω. Απογοήτευση. Θέλω να πω ένα συγγνώμη σε αυτούς που με στήριξαν και έκατσαν να με δουν. Τους έχω απογοητεύσει όλους, αλλά πραγματικά αυτά είχα να δώσω. Σίγουρα μπήκα αγχωμένος, δεν μου βγήκαν τα πρώτα αγωνίσματα. Από ένα σημείο και μετά, ουσιαστικά απλά προσπαθούσα να τερματίσω, κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση. Πρώτη φορά τρέχω στο συγκεκριμένο στυλ με αυτόν τον τρόπο, τέσσερα αγωνίσματα σε τρεις ώρες. Κάτι το οποίο δεν μπορούσα να χειριστώ.

Όταν αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το στυλ, ήταν έξι αγωνίσματα σε δύο μέρες. Μετά πήγαν τέσσερα αγωνίσματα σε μία μέρα, δύο το πρωί και δύο το απόγευμα. Μετά έγιναν τέσσερα σε τρεις ώρες. Αυτά είναι απλά για να τα λέω, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν είχα αγωνιστική ένταση, με έναν αγώνα ήρθα εδώ. Οι υπόλοιποι αθλητές είχαν αγώνες, φάνηκε αυτό, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα.”, δήλωσε.