χίος-σύλληψη-ενός-ατόμου-για-κλοπές-1043815
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.04.2023 | 20:53

Χίος: Σύλληψη ενός ατόμου για κλοπές

Τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών που διαπράχθηκαν το προηγούμενο τριήμερο σε Χίο και Λέσβο εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, που προχώρησε και στη σύλληψη ενός ατόμου. Σε βάρος του, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διάπραξη κλοπών, πρόκληση φθορών και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου ο συλληφθείς, που είναι αλλοδαπός, τη Δευτέρα, 24-04-2023 το πρωί, παραβίασε είσοδο και μπήκε σε επιχείρηση στη Χίο, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 00 ευρώ περίπου.

Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, το ίδιο άτομο ενέχεται σε 2 ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, που διαπράχθηκαν το περασμένο Σάββατο, 22-04-2023, στη Λέσβο από όπου με το πλοίο της γραμμής φαίνεται πως ήρθε στη Χίο την επομένη.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης με παρόμοιο τρόπο, παραβίασε είσοδο σε χώρο επιχείρησης στην περιοχή της Μήθυμνας, απ’ όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 730 ευρώ προκαλώντας και φθορές. Επίσης από περιοχή της Δυτικής Λέσβου αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη χθες Τρίτη (25/4/2023) σε δημοτική οδό στη Μυτιλήνη.

“Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών, ενώ όπως διακριβώθηκε ο συλληφθείς είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούταν των απαιτούμενων νομιμοποιητικών εγγράφων.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου”.