Χασισοφυτεία-μαμούθ ανακάλυψε στη Σπάρτη η δίωξη ναρκωτικών
Ενώπιον ορφανής χασισοφυτείας αποτελούμενης από 1.828 δενδρύλλια, ύψους έως 1 μέτρο, βρέθηκαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης σε δύσβατη δασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr.
Εκτιμάται μάλιστα ότι οι άγνωστοι προς το παρόν καλλιεργητές θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος 3,65 εκατ. ευρώ από την εκμετάλλευση της σοδειάς τους!
Στο… χασισοδάσος, που αποτελείτο από 6 ειδικά διαμορφωμένα επίπεδα, πέρα από τα δενδρύλλια, που εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, βρέθηκαν επίσης αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, αγροτικά εργαλεία καθώς και 4 σκηνές, τις οποίες είχαν εγκαταστήσει οι καλλιεργητές, τόσο για την εποπτεία της φυτείας και της ευρύτερης περιοχής, όσο και για τη διαμονή τους στο χώρο.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.
Προτεινόμενα άρθρα
26.06.2026 | 09:59
26.06.2026 | 07:19






