χανιά-βρετανός-επιτέθηκε-σε-πιλότο-τη-919699
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.05.2022 | 20:01

Χανιά: Βρετανός επιτέθηκε σε πιλότο την ώρα της πτήσης

Το απόλυτο χάος επικράτησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε πτήση της WizzAir προς στην Κρήτη και -συγκεκριμένα- προς το αεροδρόμιο Χανίων, όταν βρετανός τουρίστας σε κατάσταση μέθης, δέχθηκε την επίπληξη του πιλότου του σκάφους, λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς του, με αποτέλεσμα να επιτεθεί σε πιλότο, πλήρωμα και επιβάτες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Βρετανός με ένα φίλο του ήταν ήδη μεθυσμένοι πριν την επιβίβασή τους με προορισμό τα Χανιά, ενώ κατά τη διάρκεια της πτήσης συνέχισαν να πίνουν, να κάνουν χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων και να φέρονται προσβλητικά.

Μάλιστα για το περιστατικό δημοσιεύθηκε σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Sun»

Ένας Βρετανός επιβάτης συνελήφθη αφού ξεκίνησε έναν τεράστιο καυγά σε πτήση της Wizz Air στην Κρήτη, ρίχνοντας γροθιές σε άλλους ταξιδιώτες, ακόμη και στον πιλότο, δήλωσαν παραθεριστές.

Ο καυγάς ξεκίνησε λίγο μετά την προσγείωση της πτήσης στο ελληνικό νησί. Ο επιβάτης και ο φίλος του είχαν άσχημη συμπεριφορά καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης και ο θυμός του έβρασε όταν του είπαν ότι η αστυνομία θα τον συνόδευε στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με μάρτυρες.

Οι τουρίστες είπαν ότι οι δύο άνδρες κάπνιζαν και άτμιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, απειλώντας τους συνταξιδιώτες.

Μια γυναίκα, 37 ετών, που ταξίδευε στην Κρήτη με τον σύζυγό της, είπε στη Sun: «Ο άνδρας και ο φίλος του ήταν τόσο δυνατοί και βίαιοι καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης. «Αλλά κάτι χτύπησε όταν η αεροσυνοδός τους είπε ότι θα κατέβαιναν από το αεροπλάνο από την αστυνομία όταν προσγειωθούμε.

«Εριξε μπουνιές ενώ μια ομάδα ανδρών προσπαθούσε να τον συγκρατήσει. Ο πιλότος βγήκε έξω και ο τύπος τον χτύπησε. Φαινόταν εντάξει, αλλά ήταν αρκετά ταραγμένος. Ήταν ντροπιαστικό». Μερικοί επιβάτες διέφυγαν από την πίσω έξοδο, αλλά στη συνέχεια χρειάστηκε να περιμένουν δύο ώρες στην ασφάλεια ενώ έδωσαν κατάθεση στην αστυνομία.